• 瀏覽: 474
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
全國人大會議今早(22日)開幕,「港版國安法」是議程之一,表決提請人大常委立法後,將納入《基本法》附件三公布在香港實施。消息一出,根據大數據分析顯示,搜尋關鍵字「移民」、「台灣」等字眼急增四倍。有移民顧問坦言,今日單日的移民查詢急升十倍,「啲人態度好堅定,唔係查詢,直頭係話有無方法即刻走。」同時,有意移民的年輕人去年的查詢比例已較前升五倍,不少人將首期資金改作投資移民的本金。

能要求咁急走,應該之前做了很多違規既嘢,政府可從入境署,海關,搞移民既部門等,佢地既申請人既資料查下。

還有,專幫人搞台灣移民既萧生應該好開心。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/476 ... utm_medium=referral

熱賣及精選
首期?有冇三百萬呀?

三百萬就可以移民?

今時今日非洲都唔知得唔得

回覆 引用 TOP

有移民顧問坦言,今日單日的移民查詢急升十倍,「啲人態度好堅定,唔係查詢,直頭係話有無方法即刻走。」
即刻走?呢啲咪叫吹水唔抺咀囉,你估去旅行呀?去街市買顆菜呀?
即刻走?做咗好多陰騭嘢?冇國安法就可以印印腳安享太平?咁就更加要設立國安法囉。

回覆 引用 TOP

去台灣或英國,應該即刻入到境

回覆 引用 TOP

國安法的確係最有效嘅曱甴藥
未生效曱甴已經要搵地方匿

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2020-5-23 09:12 AM 發表

全國人大會議今早(22日)開幕,「港版國安法」是議程之一,表決提請人大常委立法後,將納入《基本法》附件三公布在香港實施。消息一出,根據大數據分析顯示,搜尋關鍵字「移民」、「台灣」等字眼急增四倍。有移民顧問坦言,今日單日的移民查詢急升十倍,「啲人態度好堅定,唔係查詢,直頭係話有無方法即刻走。」同時,有意移民的年輕人去年的查詢比例已較前升五倍,不少人將首期資金改作投資移民的本金。

https://c ...
咁少人??唔係有二百萬人要走咩??!!

引用:
原帖由 hk_vr 於 2020-5-23 10:27 AM 發表

咁少人??唔係有二百萬人要走咩??!!
有d可能選擇游水…

回覆 引用 TOP

海外僑胞查詢大灣區樓盤急升幾十倍

回覆 引用 TOP

呆灣好似有投資移民,要在當地開舖兼請呆灣人做員工,記得要1年以上就可以了...

相信大把黑暴會過去開五金舖,專賣氣油、玻璃樽、面罩和反光衣

回覆 引用 TOP

澳洲🦘才550萬港元就可買得黑爾本一幢全新別墅住 法拉利只香港1/3價錢1只
唔明点解唔識改善生活lu

美國核武已知的12000件😱
咁太危險🥱
引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-5-23 10:40 AM 發表

澳洲🦘才550萬港元就可買得黑爾本一幢全新別墅住 法拉利只香港1/3價錢1只
唔明点解唔識改善生活lu
唔肯安穩生活既人,去到邊度都係地獄

回覆 引用 TOP

快啲走唔好阻住晒

大美甘南川北分享遊記 -
http://user.qzone.qq.com/438087479/photo#!app=4&via=QZ.HashRefresh

回覆 引用 TOP

我誠意地希望牠們離開。一路好走,謝謝!

回覆 引用 TOP

去啦,千其唔好回頭望,一路好走...

回覆 引用 TOP

剛剛出街回來,我見大排睇樓團。又話好多人查詢移民。
移去边,台灣?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #海關
提示:支持鍵盤翻頁左 右