• 瀏覽: 23,264
  • 回覆: 341
最怕班人吾出黎呀,搞大佢先可以一網打盡呀  

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
反乜春??當年又話澳門立二十三條惡法市民冇哂自由 而家澳門市民点樣冇人權自由呀??
唔好又危言聳聽la,😚

附件

811231046181366-450x300.jpg(56.44 KB)

2020-5-23 12:06 PM

1204250059262256-450x300.jpg(36.01 KB)

2020-5-23 12:06 PM

煽人去衝自己鬆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tri333 於 23/5/2020 11:40 發表

有立場嘅新聞記者啲資金來源到時就等國安法查下囉 而家大家梗係要將啲有立場嘅記者容貌 同埋日常嘅所作所為 記錄一下先囉 方便日後國安法嚟嘅時候使用。 ...
毒果記者啲名都要記低,咩立場哥哥姐姐睇怕無覺好瞓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-5-23 08:30 AM 發表

人大今日(22 日)揭幕,將「香港國安法制」決定草案擺上議程,草案指中央國安機關可「根據需要」.......

若將香港政府比喻為「軟枕一個」,中國政府則為「鐵板一塊」,奸邪妖獸想重溫推倒《逃犯修訂條例》舊夢,只怕並非易事矣。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/%E7%9C%BE%E5%BF%97%E8%A1%97%E7 ...
真係儍仔,宜家就算200萬港人上街,都阻晤到佢立法!

更何況200萬人從來都無發生過…………

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一休門生 於 2020-5-23 12:06 PM 發表

反乜春??當年又話澳門立二十三條惡法市民冇哂自由 而家澳門市民点樣冇人權自由呀??
唔好又危言聳聽la,😚
我都覺得佢地如果咁驚國安法
走轉澳門,睇下澳門究竟係點
今次又想老點市民出去反國安法

一出來又係疫情限制,又要散場走人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-5-23 10:27 AM 發表

2百萬人上街。。全部捉返大陸?
你咪企出黎試下囉。LOL!

回覆 引用 TOP

班友又昆九你們D仔女去死了,為人父母的小心D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 影瞳 於 2020-5-23 12:19 PM 發表

我都覺得佢地如果咁驚國安法
走轉澳門,睇下澳門究竟係點
今次又想老點市民出去反國安法
普通市民唔会有影響在國安法底下(澳門已反映) 國安法可有效打擊賣國賊生存空間 所以呢刻d賣國賊最後衝刺想製造恐懼呃d傻仔去衝想藉此推倒国安法 目的係保自己利益安全(和逃犯條例一樣)d傻仔出來衝如果能推倒條理對他們當然最好 被人拉左閣下自理坐監你事...😚

回覆 引用 TOP

訓醒未?舊一哥已卷蓆走了啦
引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-5-23 08:30 AM 發表

人大今日(22 日)揭幕,將「香港國安法制」決定草案擺上議程,草案指中央國安機關可「根據需要」.......

若將香港政府比喻為「軟枕一個」,中國政府則為「鐵板一塊」,奸邪妖獸想重溫推倒《逃犯修訂條例》舊夢,只怕並非易事矣。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/%E7%9C%BE%E5%BF%97%E8% ...

各位不要被洗腦, 要獨立思考, 我3歲讀幼稚園,已有獨立思考,
事關我見到媽媽每月都有交學費..........知道老師叫我禱告先食飯,感謝甚麼之類十分on膠.........

回覆 引用 TOP

中箭又想搧動顛覆國家,立法後第一個拉就是黐瘋和封殺顛覆組織中箭。

回覆 引用 TOP

出來啦,乞衣曱甴,唔出男既爛春袋,女既西生蟲

883 @ 8.61
1398@ 3.76
2899@ 2.95

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神殿老子 於 2020-5-23 08:59 AM 發表

新疆大把地方,200萬曱甴去那裏再教育10年都冇問題,可以開荒。
內蒙好,有很多沙漠,無得走

回覆 引用 TOP

On 9, 唔理你點反對, 今次為國家安全必須立國安法。

支持中央立國安法 

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]