• 瀏覽: 26,408
  • 回覆: 341
+18
人地係北京立法,眾志夠唔夠膽過羅湖河先?😏

只要有人癈up兩句, 又唔知有幾多天真定白痴信大陸會受恐嚇同威脅呢套

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-5-23 08:30 AM 發表
人大今日(22 日)揭幕,將「香港國安法制」決定草案擺上議程,草案指中央國安機關可「根據需要」.......

若將香港政府比喻為「軟枕一個」,中國政府則為「鐵板一塊」,奸邪妖獸想重溫推倒《逃犯修訂條例》舊夢,只怕並非易事矣。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/%E7%9C%BE%E5%BF%97%E8%A1%97%E7 ...
佔領中南海啦,係香港攪乜都無用

引用:
原帖由 tamadabi 於 2020-5-23 09:22 發表

都唔係架,響香港坐監同大陸坐監真係差好遠呀
國內坐牢
衣食住都要自付

傻仔聽人點,以為多人犯法,警方點拉得咁多,法庭又點判得咁多人入獄。。最終政府會跪低特赦,,
偏偏近日法庭就判佐幾單暴動,認罪都要坐四年,。

香港人唔會再好似上次咁盲舂舂走出嚟撐黑暴嘛 ......就係上次班黑暴玩到過哂火, 先會引來今日呢個果... 中央今趟推得呢條法出嚟, 相信早就預計埋佢將會喺香港引起既反彈, 有哂步著同後著; 而且因涉及國家統一及安全呢個嚴肅議題, 相信方案亦會係事在必行, 絶唔會草草了事......

犯民折磨了香港人二十年,該告一段落吧!

就算攬炒失業,都5益你班仆X冚XX大學生曱甴!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-5-23 08:30 AM 發表
人大今日(22 日)揭幕,將「香港國安法制」決定草案擺上議程,草案指中央國安機關可「根據需要」.......

若將香港政府比喻為「軟枕一個」,中國政府則為「鐵板一塊」,奸邪妖獸想重溫推倒《逃犯修訂條例》舊夢,只怕並非易事矣。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/%E7%9C%BE%E5%BF%97%E8% ...
一起步就先拉種痣幾條友,告鳩佢地煽動發起暴亂,再係現場見一個搵索帶索埋一堆😁

引用:

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/%E7%9C%BE%E5%BF%97%E8% ...
呢班人真係儍瓜,現在係中央做嘢,你估係香港政府,連今次同邊個鬥都唔知。
逃犯修訂條例負責嘅係香港政府,係人都知香港政府軟弱無能啦,但現在係中央做嘢,仲話可以改變中央嘅嘢,真係完全係政治白痴。如果你地班人都可以迫到中央,咁中共又點同歐美國家周旋呀。

又水人出黎犯法
不過今次對手 唔再係軟弱無能林鄭
而且權衡利弊後 推出港版國安法既中央
再者 新任一哥夠硬淨
唔會好以前任一哥鴕鳥執法

快啦,今日講左5月28日通過,6月中開會編訂法案出場,8月實施,好野,趕得切9月立法會選舉

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-5-23 07:14 PM 發表

呢班人真係儍瓜,現在係中央做嘢,你估係香港政府,連今次同邊個鬥都唔知。
逃犯修訂條例負責嘅係香港政府,係人都知香港政府軟弱無能啦,但現在係中央做嘢,仲話可以改變中央嘅嘢,真係完全係政治白痴。如果你地班人都可以迫到中央,咁中共又點同歐美國家周旋呀。 ...
無錯, 今次已唔係地方問題, 而係推到上到國家層面, 問題處理, 相信會嚴肅得多......

引用:
原帖由 123people 於 2020-5-23 06:57 PM 發表
犯民折磨了香港人二十年,該告一段落吧!
認真答你眾志,逃犯例例要過立法會,你班暴徒甲由攻打立法會,令會議無法舉行,林鄭腳軟,先至撤回

今次人大北京開會,如果你想阻止,就要拉大隊暴徒攻打人民大會堂,阻止開大會,先至有機會阻止

係香港搞事有L用?

引用:

新聞來源連結:
你哋嘅對手,一個係林鄭,婦人之仁,一個係共產黨,擅長搞鬥爭,連美國佬都一樣可以鬥垮鬥臭,只不過共產黨近年發財立品,唔理你哋而已,但你估你會贏到嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]