• 瀏覽: 60,369
  • 回覆: 831
  • 追帖: 1
+65
【明報專訊】全國人大常委會提請審議「港區國安法」,支聯會主席李卓人昨形容國安法為以言入罪的「萬能key」,質疑口號如「結束一黨專政」、「建設民主中國」等,會否構成煽動顛覆國家政權罪。香港眾志常委羅冠聰承認憂慮眾志成員成為首批拘捕對象,與民陣均呼籲巿民繼續上街抗爭。
民陣召集人岑子杰質疑港區國安法是否由香港法庭審理,認為「中國『送中』心不死」,要將手伸到香港捉人;他強調民陣會奮力而戰,即使現時發起行動非常困難,但冀他日民陣公布行動細節時,參與人數多於200萬。

死人妖公然煽動港人反共推獨....
呢D擺明想分裂國家啦.....

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20200523/s00001/1590173376295/支聯-以言入罪「萬能key」-眾志民陣籲上街抗爭

是打狗key.
打美狗key.

慢慢上街,預左立法前會好亂,但上年到而家咪又係亂,習慣了,倒不如當黎明前的黑暗
漢奸賣國賊,準備上路啦
一國一制係你地搞出黎,怪得邊個

挑!

你班仆街個啲民革口號何嘗唔係萬能key呢?

一句「不割蓆不分化」,龍門食人血貴價賣劣食俾你,吞埋你啲捐款,唔割。
Gphone賣口罩cap水,仲要唔合格嘅,唔割。
手足潛逃去台灣,攞你哋啲支助晚晚食好西買車買錶仲強姦女暴徒,又係唔割。

殺人放火都唔割,夠你萬能?

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-5-23 06:40 AM 發表
挑!

你班仆街個啲民革口號何嘗唔係萬能key呢?

一句「不割蓆不分化」,龍門食人血貴價賣劣食俾你,吞埋你啲捐款,唔割。
Gphone賣口罩cap水,仲要唔合格嘅,唔割。
手足潛逃去台灣,攞你哋啲支助晚晚食好西買車買錶仲強姦女暴徒,又係唔割。

殺人放火都唔割,夠你萬能? ...
不割蓆  
不分化

儍強你衝我backup

著草走曬

政府準備開槍鎭壓唔該

以言入罪曱甴最叻,伍女仕講句唔啱聽,咪打9你美心,馬鞍山阿伯講句唔唔啱聽,放火燒你

又推人上街 夠膽就上拉 國安法可以搞能掂你地班仆街 大把曱甴嚇能到9縮 嘩哈哈哈 曱甴時辰到拉

眾痴及聞柒那幾個搞事柒頭不要叫人衝,
自己就鬆L咗去暴民收留所呆灣及尾國!

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-5-23 06:52 AM 發表
政府準備開槍鎭壓唔該
期待中 快d

煽動恐襲拉得

仲敢出黎咩?

附件

1590189071306.jpg(153.66 KB)

1590189071448.jpg(149.42 KB)

1590189071538.jpg(153.49 KB)

1590189071626.jpg(151.28 KB)

香港要浴火重生,先要剷除呢班港獨狗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]