• 瀏覽: 35,589
  • 回覆: 492
  • 追帖: 4
+8
引用:
原帖由 smallboy 於 2020-5-23 01:13 發表
中央名正言順在香港設立國安機構,統籌及執行一切事務
支持中央盡快香港設立國安分局

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2020-5-23 12:56 AM 發表
全國人大計劃審議的「港版國安法」,不僅在香港特區建立國家安全法律制度,中央還將在香港設立國安相關機構。回顧港英年代,英國國安情報機關亦曾在香港設立工作單位;當時不是正式設立機構,而是掛靠在香港警隊,名字是香港警務處政治部,它實際接受英國軍情五處指揮。

政治部(Special Branch,特別分部之意,中英文名稱意義並非對應)於1934年成立,架構上隸屬於香港警務處刑事部,但實際上直接由英國軍情 ...
逃學威龍2入面的周文健的角色,就係政治部探員。
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/逃學威龍2

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-5-23 01:52 AM 發表

有講過話要你地班籃屍五毛撐咩,上嚟激吓你地啫
你驚慌到失眠,上黎漏屌,招呼下你囉,宜家唔玩勾你呢D白癡以後無得玩

肥彭知道之後 會唔會講 英國人做出令人人髮指事件。

引用:
原帖由 penguinasia 於 23-5-2020 01:53 AM 發表

今日fci得翻三大件沖出黎柒,條白癡仲唔醒水
條生物會不會是星期五IFC三傻之一呢。。。

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-5-23 01:27 AM 發表

五毛幻少陣啦!吓吓以為個個都同你老母一樣
呢度係「香港」討論區打乜簡體吖!
好簡單如果唔係新界人全部香港嗰啲人都係大陸出嚟嘅.  That's the truth

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-5-23 01:57 AM 發表

你仲係度吠?你老母仲係廟街開緊工未返屋企氹你訓呀🤭🤭
你係唔屎忽痕,係度被圍插覺得好爽呢?

跟本條垃圾黑桃A就系高登D垃圾一撚樣.
宜家怕死唔禁出去攪事,系依度攞存在感.
玩埋E幾日好啦,坐籠唔系幾過癮㗎

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-5-23 01:06 AM 發表
有政治部又點?
港英時代英國政府公正簾潔,最起碼無貪污同黑警濫權!普通市民根本唔洗驚。
點同宜家??
證明黃屍冇常識
60年代港英黑警收規,貪污盛行
先有好仔唔當差呢句說話
再有icac 架
香港特區警察好過港美警察好多倍

引用:
原帖由 CS601P 於 2020-5-23 01:57 AM 發表

條生物會不會是星期五IFC三傻之一呢。。。
D言行一樣咁柒,好有嫌疑

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-5-23 01:20 AM 發表 

兩個人代表哂當時全部皇家警察?五毛笑死人🤭吓吓囉啲個別例子黎講。
小朋友,廉政公署70年代成立後,當時查差佬貪污查得好利害,警廉當時曾經發生大衝突,而當時同意成立廉政公署係時任總督麥理浩,廉政公署係直接向港督負責,匯報

https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/警廉衝突

引用:
原帖由 hkpeople95 於 2020-5-23 02:01 AM 發表

證明黃屍冇常識
60年代港英黑警收規,貪污盛行
先有好仔唔當差呢句說話
再有icac 架
香港特區警察好過港美警察好多倍
X2