• 瀏覽: 35,583
  • 回覆: 492
  • 追帖: 4
+8
新移民?葛柏、韓德未聽過?
唔好活在自己幻想中😏
引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-5-23 01:06 AM 發表
有政治部又點?
港英時代英國政府公正簾潔,最起碼無貪污同黑警濫權!普通市民根本唔洗驚。
點同宜家??

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-5-23 01:06 AM 發表
有政治部又點?
港英時代英國政府公正簾潔,最起碼無貪污同黑警濫權!普通市民根本唔洗驚。
點同宜家??
你似住.童言無忌??15碎?

聽老人家講過, 佢有一個朋友曾經參加香港抗日游擊隊,
後來他的經歷俾政治部知道,
關押在域多利中心,
用刑拷打, 嚴加盤問,
最終被遣返大陸

支持國安消滅蒙面黑衣暴徒
支持中央消滅賣國賊!

引用:
原帖由 CS601P 於 2020-5-23 01:20 AM 發表

學識睇書先出來講野啦,,
識吾識咩叫四大探長呀,,
識吾識葛柏是咩國籍人呀,,
吾識就返小學重讀。。。
重讀小學對佢冇用㗎。
好可能係因為小學讀得"太好",個腦早被洗了。
重讀中小學可能洗多次。

點會有廉政公署?

引用:
原帖由 清晨疑惑的香蕉 於 2020-5-24 01:09 AM 發表
點會有廉政公署?
歷史題, 如果 2019年前出現 斬人都被法官讚 高尚情操, 是利多於弊嗎 ?

唔好講乜野 1970年 ICAC 年代啦...

睇下2020年 乜野係 利多於弊 好過啦..

就好似 投疫基金, 早申請張色費卡, 就有7500蚊, 遲o羅就無..   跟風跟得好, 就係行多於弊..

引用:
原帖由 smallboy 於 2020-5-24 12:32 AM 發表
聽老人家講過, 佢有一個朋友曾經參加香港抗日游擊隊,
後來他的經歷俾政治部知道,
關押在域多利中心,
用刑拷打, 嚴加盤問,
最終被遣返大陸
果陣時係大陸買樓, 宜家發左係 HK 買幾層樓啦...   仲唔多謝鬼佬..

引用:
原帖由 se7endays 於 2020-5-23 06:29 PM 發表

倭寇雜種狗才會用「支那」稱呼!
你自己老豆老母係咩種族?
香港人係中國人,你呢啲英國無國籍,BNO 又無資格領取,事業無成,女朋友又俾綠帽你戴,又無資格移民,又無物業!

你對殖民地時期一無所知,你就唔好扮識啦!

你咁講證明你唔係香港人啦! ...
所以呢D唔記得 自己係黃皮膚中國人既死靚仔, 死不足惜!

現代廢青點知過去英國對前香港人做咗乜先得架。可能廢青熱愛吸毒或者黃屍有免費大煙供應,所以覺得當時英國對香港人幾好福利掛。

引用:
有政治部又點?
點同宜家??
笑死咩? 無貪污就唔駛ICAC啦!

引用:
有政治部又點?
點同宜家??
咁都講得出, 真無知, 唔係扮個喎!

引用:
原帖由 酒店狂野的甩頭 於 2020-5-23 07:24 AM 發表

乜你唔知當年為咗減少國內嘅文盲而推動簡體字?仲話愛國?歷史都唔知?你呢啲人好難溝通
好叻呀你,印度人都識咁多嘢!
不過你要多努力學好中文,唔係人問東你答西好難溝通。
唔知要識乜野字先可以學繁體字呢可!

國安機關即是強力部門,之前香港都有。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]