• 瀏覽: 14,435
  • 回覆: 13
+12
北京強推「港版國安法」,不少港人擔心會被以言入罪,早前曾透露會著書紀錄7‧21元朗白衣人無差別襲擊事件的柳俊江(柳爺),在facebook上表示身邊不少朋友替他擔心,問「本書仲出唔出到」。
不過柳爺依然堅持繼續寫作,「一日未到最後,一日都唔可以放棄」,並指「我只係陳述事實,唔...

北京強推「港版國安法」,不少港人擔心會被以言入罪,早前曾透露會著書紀錄7‧21元朗白衣人無差別襲擊事件的柳俊江(柳爺),在facebook上表示身邊不少朋友替他擔心,問「本書仲出唔出到」。

不過柳爺依然堅持繼續寫作,「一日未到最後,一日都唔可以放棄」,並指「我只係陳述事實,唔係乜嘢陰謀論,只係總結721 的時序和前因後果。事實都唔可以書寫,咁香港仲係咪香港?為咗真相,我一定頂落去。」

去年7‧21事件中被白衣人襲擊至頭破血流的柳爺,指新書不但是他個人的記憶,更收集當晚逾40名當事人的目擊證詞,並解拆當晚的「迷團」。

雖然不少網民力撐柳爺,但有網民擔心「但係佢哋依家話監警會份報告先係事實」,怕著作最後未能成功出版,亦有網民為柳爺獻計,「香港出唔到,仲有台灣,仲有好多國家」,齊齊為還原真相而發聲

新聞來源連結:
https://hk.lifestyle.appledaily.com/nextplus/magazine/article/20200522/2_741529_0/-港版國安法-柳俊江堅持著書還原721-元朗黑夜-為咗真相-一定頂落去

咩無差別襲擊事件
兩班人公眾地方互相打架, 打輸左當自己受害人???
有哂直播

以文字重組成件事
你講咩都得啦有哂直播影片一眼睇哂,仲文咩字
睇英超用文字講出黎好冇

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-5-22 10:23 PM 發表
走去人地條村聊交打,俾人追到入地鐵站就扮可憐,真係無恥。
人地叫左唔好再入村攪事, 死都要入去攪

引用:
原帖由 膠面鵬 於 2020-5-22 10:32 PM 發表
真相就係有人帶隊去元朗撩交打,點知唔夠人打,被人打到豬頭咁。
兩班人結怨撩起上黎, 林卓x知元朗人已預備好猛人, 你地再入村就打9你, 林即帶班冇腦傻西曱甴仔女入去特登同元朗人打,知班o靚仔一定唔夠人打,場面會好吸睛, 佢最期待畫面, 然後吹大件事賴落警察度,
仆街臭西婆自己友作故仔, 打唔到999= 警黑合作

引用:
原帖由 beegeejk 於 2020-5-23 01:56 AM 發表

柳爆江
腦爆江

引用:
原帖由 香港妓者 於 2020-5-22 11:54 PM 發表
沒有林卓廷 沒有721
正確

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-5-23 05:47 AM 發表

有圖有真相,扭進肛又係度抵瀨,出本書去圈傻仔錢
真相

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2020-5-22 11:58 PM 發表
個時佢d留言被人截晒圖話去幫手重吹埋雞,重好意思出聲,互撩就應該兩邊都拉

https://www.you ...
一眼睇哂仲想無恥作野屈警方出書

引用:
原帖由 零死04 於 2020-5-23 10:00 AM 發表
明明寫小說就話真相。
x2 哈哈

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2020-5-23 10:54 AM 發表
我覺得唔可以獨立講721,
而係要了解721起源~
情況就如有命案,唔係單只查手法、死因,
而係同時要查過程、動機。
就要清楚點解會凝成白衣人嘅集結,點解會有黑衣人出現,
先可以解構到721整件事。 ...
冇錯

引用:
原帖由 andysan4 於 2020-5-23 10:36 AM 發表

唔呃Like上位增知名度
第時邊個識佢老鼠投佢票
立法會

引用:
原帖由 威廉PO 於 2020-5-23 10:38 AM 發表
打輸左,俾人打,就問點解無警察保護。。。
同人地結怨, 互相打起黎, 唔夠打, 警方咁遲先黎攪到比人打到傷哂, 全是警方錯

引用:
原帖由 billy80 於 2020-5-23 07:54 PM 發表
當日應該打撚死你呢隻死曱甴花柳肛!
花柳肛好名

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]