• 瀏覽: 42,119
  • 回覆: 380
+22
引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-5-23 12:14 AM 發表
"美國手中最大的牌就是取消香港的獨立關稅地位",淨係睇呢句就知佢不學無術。

"悲觀來看,西方社會制裁可能會造成強力的政治與聲譽破壞,對各方與投資者造成心理影響,機構可能不會再以香港作為總部。更強力的制裁,甚至可以包括類似針對伊朗的金融制裁、禁止使用美元結算等。這勢必直接衝擊香港國際金融中心,以及中國市場門戶地位。" ...
用國貨。
平靚正。

引用:
原帖由 ron11 於 2020-5-22 11:04 PM 發表

你唔好嚇阿Peter啊!
說了我想說的話!除了Peter, 別忘了64仔和聞敬攣。

引用:
原帖由 香煎平平牛 於 2020-5-22 10:02 PM 發表
美國一心想扼制中國發展,就算冇國安法,也總會搵借口打壓中國。
所言甚是。中國現在不用忌美國而已,因為美國反正都在和中國處處作對。

引用:
原帖由 特大皇帝蟹 於 2020-5-22 11:25 PM 發表

啱呀
而家僕街好多
曱甴,你唔好抵毀我嘅國家, 你等住坐監啦

引用:
原帖由 john117 於 2020-5-22 11:30 PM 發表

勞改同思想教育都唔錯
最好先罰佢哋自己親手清潔番啲連儂牆, 同我起番曬嗰啲欄桿, 之後先慢慢同佢計數

一刀落無甘痛苦
唔想俾曱甴扑個頭

引用:
原帖由 skii123 於 2020-5-23 12:17 AM 發表

你d死曱甴可以返大陸監倉慢慢品嘗
你肚餓了,快D去捉蝙蝠食啦,記得捉多幾隻比你全家品嘗😱

老美哂咁多心機做香港第三個角色, 一定有其急切性的需求, 況且也不只是攪香港, 
如香港要長期有運行, 不能將希望放在美國, 我都是做老美生意的. 

國安法係必需

一旦取消香港獨立關稅地位,美國手上根本無乜棋可以了,除非打仗。

又如果真係打仗,單挑嘅話,相信美國會贏場仗,不過,美國唔死都會一身潺。其他國家可能會偷襲,咁多年嚟建立嘅地盤,就會玩完。

瓷器碰缸瓦

引用:
原帖由 manmansam 於 2020-5-23 12:21 AM 發表

你肚餓了,快D去捉蝙蝠食啦,記得捉多幾隻比你全家品嘗😱
武漢人就係因為食蝙蝠攪出個武漢肺炎,繼而向全球擴散。吸取教訓,唔好食喇!

美國打口炮就勁

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-5-22 10:09 PM 發表
嗱~冷靜D,互相睥下先 
好L驚又好L谷!🤣🤣🤣

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-5-22 10:03 PM 發表
廢話唔多講。如果美國真系制裁香港。啊爺記得每年比D生意香港補充下。。。。
香港人喺暴徒燒旗時鼓掌、球場噓歌去對人哋極盡侮辱,又打砸人哋商鋪燒人銀行,點解人哋仲要俾生意你?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]