• 瀏覽: 47,965
  • 回覆: 446
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-5-22 06:14 PM 發表
風暴即將燃起,防風模式,不借不欠
其名字叫最激激激激
來愛個激的 
來來唱個激的
來舞個激的 
佢給你的會最激
來吻個激的源源不息的激 ...
Peter做乜温順咗咁多呀?國安法呀?

澳洲L唔見棺材唔流眼淚.

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-5-22 06:10 PM 發表
中國先後對澳洲牛肉和大麥採取貿易行動,市場最近傳出中國要求發電廠停用澳洲煤。澳洲副總理麥科馬克(Michael McCormack)5月22日接受訪問時表示

https://cdn.hk01.com/di/media/im ... sc-HFHlIvxR5SL8?v=w ...
好!

not just showing some teeth. need to crush aussie.
打倒隻狗要割地求和。

利多於弊

打人隻狗?
咁多貨?賣哂畀儍仔侵啦!

今次疫情令阿爺見到全部所謂民主國家都係空心大老棺, 今次仲唔玩返你轉頭!

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-5-22 06:17 PM 發表

阿拉巴馬州 Alabama 宣佈獨立
阿拉斯加州 Alaska 宣佈獨立
亞利桑那州 Arizona 宣佈獨立
阿肯色州 Arkansas 宣佈獨立
加利佛尼亞州 California 宣佈獨立
科羅拉多州 Colorado 宣佈獨立
康乃狄克州 Connecticut 宣佈獨立
德拉瓦州 Delaware  ...
利多於弊.

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-5-22 06:20 PM 發表
袋鼠大鑊了唔使兩年街上就會出現大量乞兒
冇乜大鑊  全部送比狗主

極度關注?遲啲連鐵砂都唔幫你哋買呀。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-5-22 06:10 PM 發表
中國先後對澳洲牛肉和大麥採取貿易行動,市場最近傳出中國要求發電廠停用澳洲煤。澳洲副總理麥科馬克(Michael McCormack)5月22日接受訪問時表示

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200522/340540877602689024.jpeg/UIFT3-HfoSjU7Gt5TDpph8O7la2bsc-HFHlIvxR5SL8?v=w ...
煤係超級污染,唔用合理

經濟唔好,買少啲貨好正常,袋鼠咪諗多咗

自己用來 bbq 袋鼠

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-5-22 06:38 PM 發表

但澳洲煤確實質量比其他地區出產既好, 未必可以完全代替到
火電系大陸佔嘅比例越來越少,減少煤炭入口問題不大,水電站 核電站先系發電嘅主力,
加上新能源發電 會取代一部分火電萎縮嘅市場

燒煤係唔環保,係應該被取代😎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]