• 瀏覽: 47,961
  • 回覆: 446
  • 追帖: 1
+4
袋鼠國之前做咁多好事, 係時候還啦

又話八國聯軍?
中國首先郁手先啦

引用:
原帖由 tamadabi 於 2020-5-22 06:23 PM 發表
睇黎阿爺而家先用澳洲開刀

殺雞儆猴

比外國睇下實力
早排阿爺入左大量靚石油
根本唔怕美國澳洲制裁

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-5-22 06:10 PM 發表
中國先後對澳洲牛肉和大麥採取貿易行動,市場最近傳出中國要求發電廠停用澳洲煤。澳洲副總理麥科馬克(Michael McCormack)5月22日接受訪問時表示

https://cdn.hk01.com/di/media/im ... sc-HFHlIvxR5SL8?v=w ...
圍堵中國啦,中國唔同各國做生意就要預左。

大陸唔放留學生留學
成批袋鼠大學教授即失業

同俄羅斯買,可以擴大人民幣結算量。

一個字 : money is king.

澳洲龍蝦快啲轉運來香港,等緊$100一隻

中國本來就煤產過剩,只是為了促進友好外交關係才買自己不太需要的東西.

叫河童做澳洲總統啦, 反正佢有甘大理想, 又有一大班幕尿, 仲有足以港獨既曱甴  有佢一定救到你地冚家唔使鏟

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2020-5-22 18:32 發表
澳洲龍蝦快啲轉運來香港,等緊$100一隻
咁貴? 我最多俾$88一隻 😆

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-5-22 06:10 PM 發表
中國先後對澳洲牛肉和大麥採取貿易行動,市場最近傳出中國要求發電廠停用澳洲煤。澳洲副總理麥科馬克(Michael McCormack)5月22日接受訪問時表示

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200522/340540877602689024.jpeg/UIFT3-HfoSjU7Gt5TDpph8O7la2bsc-HFHlIvxR5SL8?v=w ...
但澳洲煤確實質量比其他地區出產既好, 未必可以完全代替到

市場盛傳中國擬停用澳洲煤,
澳洲副總理表示極度關注!

迎頭痛擊契弟跟美狗澳洲!

商業交易既野,買賣你情我願,唔好下下話人打壓。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]