• 瀏覽: 66,217
  • 回覆: 1,102
  • 追帖: 3
+46
引用:
原帖由 hkpeople95 於 2020-5-23 03:10 PM 發表

我一見中央話唔使經垃圾會立國安法
。開心到要去元氣食餐好的。
我都係 !

真係大快人心,呢班暴徒已經驚到屎淋尿瀨,今天只有三隻暴徒去 IFC (和你lunch )玩 ,WhatsApp黃絲group 好多人離開,什麼五大訴求,缺一不可,現在全部缺晒都可以啊,只要不要拉佢地去武漢再教育

本以為可以攜洋自重進入立法會,沒想到到頭來立法會入不去反爾會成為階下囚,明日的遊戲其實是一眾牛鬼蛇神為了求生拉一群無腦的炮灰去做墊背

趁國泰未汁粒,快買機票着草啦,一兩個月後應該就離境即扣押

引用:
原帖由 男E 於 2020-5-22 05:14 PM 發表
全國人民代表大會將審議港區國安法,民陣批評北京的做法是攬炒香港,指此舉是對香港股市的恐怖襲擊,一旦落實國安法將摧毀香港的人權、民主、自由和法治,香港亦不可能會有繁榮。民陣召集人岑子杰形容實行國安法是最大的核彈,令港人失去希望。

岑子杰表示,日後如何定義分裂國家、顛覆國家、恐怖主義和外部勢力,都由行政長官林鄭月娥說了算,更有可能不止由香港部門執行有關法律。他又指,過去半年不經立法會通過的蒙面法及「 ...
失去希望既香港人,係時候檢討下,過去一年自己做左做過d咩,所謂和理非,有冇一刻怪責自己係有份害人,間接傷害左因呢d無謂野而失去性命同重傷既受害者,萬般帶不走,唯有孽隨身。

岑屎杰仆街啦

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-5-23 08:55 PM 發表
【國安法】令世界反中國!
基本上每個國家都有國安法,就算比你移到民咪又係要被其它國家管住,唔好再騙自己啦…

多謝黃屍黑暴泛聞屎派
成功為香港爭取國安法!

有民陣就真係冇希望

我支持港版國安法嘅!

我充滿希望喎!

是暴徒的最大核彈,

唔好再老屈正常的香港人,

正常的香港人一向好愛國好有文化好有禮貌,好尊敬老人家,好照顧小朋友👍🏻

暴徒就喪權辱國唔識歷史文化冇禮貌勁粗口,開口埋口廢老,推小朋友上前線食未成年天使🤬

引用:
原帖由 男E 於 2020-5-22 05:14 PM 發表
全國人民代表大會將審議港區國安法,民陣批評北京的做法是攬炒香港,指此舉是對香港股市的恐怖襲擊,一旦落實國安法將摧毀香港的人權、民主、自由和法治,香港亦不可能會有繁榮。民陣召集人岑子杰形容實行國安法是最大的核彈,令港人失去希望。

岑子杰表示,日後如何定義分裂國家、顛覆國家、恐怖主義和外部勢力,都由行政長官林鄭月娥說了算,更有可能不止由香港部門執行有關法律。他又指,過去半年不經立法會通過的蒙面法及「 ...
國安法,我們期待已久了💪💪💪

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-5-23 08:55 PM 發表
【國安法】令世界反中國!
唔知我有無理解錯,現在上面好像是想跳過全部港人可以提請的方案,直接由中央決定國法加在香港身上。但字眼未明,所以對香港影響有幾多未知,但就一定係負面多於正面。而且俾人感覺是中央當立法會已經不能運作,要由佢地決定。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]