• 瀏覽: 4,987
  • 回覆: 114
英國廣播公司的評論指出,中國當局決定在香港落實「港版國安法」,勢將引起國際社會及香港的強力反對。 美國《紐約時報》認為,內地的做法是要進一步收緊對香港的管治,將蠶食香港的自由,亦將再度引起港人對中國政府的恐懼及憤怒,觸發更多示威。 報道指出,中共認為需要制定這種法律,維護國家主權,防範決心要破壞...

《華盛頓郵報》形容,中方以歷來「最大膽的舉措」去削弱香港自治,全面控制香港,又指北京當局因應香港去年的大規模示威,採取全新的策略,要令這個被北京視為不平靜的地區,服從於北京。               

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1527600-20200522.htm
美國國務院:若在港實施國安法 美國及國際將強烈譴責

‘強烈譴責’.....咁就算數,下文呢
又話制裁香港嘅

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1527620-20200522.htm

熱賣及精選
立咗可以拉犯法嘅人,唔立俾犯法嘅人無罪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 露線圖 於 2020-5-22 02:34 PM 發表

英國廣播公司的評論指出,中國當局決定在香港落實「港版國安法」,勢將引起國際社會及香港的強力反對。 美國《紐約時報》認為,內地的做法是要進一步收緊對香港的管治,將蠶食香港的自由,亦將再度引起港人對中國政府的恐懼及憤怒,觸發更多示威。 報道指出,中共認為需要制定這種法律,維護國家主權,防範決心要破壞...

《華盛頓郵報》形容,中方以歷來「最大膽的舉措」去削弱香港自治,全面控制香港,又指北京當局因應 ...
絕對要追究返中亂港人士

回覆 引用 TOP

在港實施國安法.goob

C:\Users\User\Pictures\2020-03-15

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 露線圖 於 2020-5-22 02:34 PM 發表

《華盛頓郵報》形容,中方以歷來「最大膽的舉措」去削弱香港自治,全面控制香港,又指北京當局因應 ...
制裁香港有9用,只係完咗曱甴嘅攬炒美夢

拉登反美國政府咁下場係點???
c樂登又衰咩???

回覆 引用 TOP

擺明殺你尾國狗啦, 5屎眼可以怎樣?

曱甴成功爭取國安法,攬炒在望
任何正常智慧市民預料到嘅後果,冇腦曱甴冇可能預料唔到

回覆 引用 TOP

曱甴大逃亡. 皮幾野, 夠去紐約幾轉........ 敝在美國佬唔會比曱甴入境啫.

附件

jp034.jpeg(58.54 KB)

2020-5-22 02:59 PM

jp035.jpeg(52.75 KB)

2020-5-22 02:59 PM

回覆 引用 TOP

係對付港獨人士only
,二來反正疫情下都有暴動都係亂,我唔介意亂多幾個月有國安法

回覆 引用 TOP

何解講到反政府係天經地異一樣?

強烈要求判處
反中人士全家死刑

回覆 引用 TOP

拉L哂班亂港漢奸!👊👊

回覆 引用 TOP

老尾國民反政府又會點
咪又係有一條叛國罪
50步笑百步

回覆 引用 TOP

多呀,你美国就喜欢说别人

我支持香港警察,你們可以打我了!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]