• 瀏覽: 62,605
  • 回覆: 711
  • 追帖: 1
+47
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-5-22 10:03 AM 發表
人大或中央政府決定繞過立法會,為香港就國家安全立法。立法會議員謝偉俊表示,基本法有訂明可以透過公布形式,在香港實施全國性法律。他相信,隨著中...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200522/_2020052209502532873.jpg

攬炒係賤犯民自己提出! 沒有23條就要有代替品!
選一個內會主席7個月都 ...
x2

引用:
原帖由 領遵班子 於 2020-5-22 10:17 AM 發表
一個不是人民選舉出來的政府,有什麼臉面代表這個國家?愛這樣的國家,就是對祖國的背叛。
你去老尾啦,仲唔快啲,侵侵係人民選出來既,而家疫情搞到死咁多人,仲係到九嗡

引用:
原帖由 領遵班子 於 2020-5-22 09:15 PM 發表

我個戶口比你更耐  係你有閱讀障礙
戶口耐就代表你正常人?
兜唔到就轉移視線搬龍門?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-5-22 10:15 AM 發表
馬仔報告:西九、九龍站、樓市果邊突然精彩
咀炮哥,精唔精彩都唔關你事啦!唔怕得罪,你買得起咩

基本法有訂明可以透過公布形式,在香港實施全國性法律。民主黨涂謹申則認為,做法違反基本法
有訂明都違反基本法?

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-5-22 01:07 PM 發表

你真係選舉選壞腦,乜原來你以為只有民主選舉的政府才能代表國家,代表人民?呢啲咪民主邪教上腦囉。
根據國際調查機構的調查結果,中國人民對中共政府的滿意度係全球前列,有超過80%以上的人民滿意中共政府的施政,可惜那些西方民主國家都只係得30幾至40%左右,請問點無面代表自己國家呢?
民主選舉產生的政府,滿意嘅連一半都無,咁又算唔算無面代表自己國家呀。
成日都只係話有民主先至有代表性,今次疫情 ...
成個版係到,一國兩制嘅香港比民主害死,再唔係睇下台灣,個個只識玩政治,經濟停頓左幾多年

引用:
原帖由 Swordfish1997 於 2020-5-22 12:44 PM 發表

咁中國羸唔贏到美國?新聞話廿年後有機會。

仲有,中國敵人是美國,定係俄國?
歷史證明中國首要敵人是漢奸(例如曱甴/黃渣滓!)

引用:
原帖由 ezkeeper2014 於 2020-5-22 10:10 AM 發表
一舉捉晒班反中亂港暴徒
個個都坐 20 年監 !
咁少,無90歲都唔放出黎

引用:
原帖由 慕宗 於 2020-5-22 10:30 AM 發表
有時睇班立法會議員開會,有冇其他國家地區好似香港咁,大吵大鬧,根本一個國際笑話,仲好意思係話民主,愛香港等....
垃圾台灣咪係咁。

引用:
原帖由 領遵班子 於 2020-5-22 10:17 AM 發表
一個不是人民選舉出來的政府,有什麼臉面代表這個國家?愛這樣的國家,就是對祖國的背叛。
和政府關係不大了。和民族文化文明關係大一些。
現政權有沒有餓死人有沒有似清朝咁神打對火槍不面對現實?

講真,你係關心香港本土可唔可以隨便侮辱大陸定係關心祖國有沒有進步,華人地位在世界中有沒有提升?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-5-22 10:08 發表
泛民伙黑暴做到嘢佢哋好努力爭取香港盡快實行一國一制
同感, 咁簡單的道理, 曱甴們都唔明.

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-5-22 10:17 AM 發表
唔知涂謹申有無得繼續做律師呢
呢班犯狗不遠將來會係香港消失!

中共一言堂威嚴之處!
在於一句就一句!
唔會打咀炮及嘥口水!
一言堂治港!
都好過畀班曱甴恐怖分子搞到香港雞犬不寧!
日日搞和你乜春物春!
中共駐港代表該對曱甴殺無赦!

泛民到現在丕理處
處,為反對而反對

立法會議員應該要
是非判斷力,看看
泛民是缺了這樣,
選他的人是否有問

泛暴派為選票,破壞晒成個香港,邊個最有問題?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]