• 瀏覽: 7,850
  • 回覆: 125
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-5-22 09:09 AM 發表

人地有民主政治獨立司法普世人權自由媒體抗衡政府權力
請問中國有咩平衡?

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2020-5-24 12:37 PM 發表
美擁最多最嚴國安法,
有何權力資格攻擊中國?
老尾係冇權力,佢牙癢狗噏之嘛😆

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-5-22 09:09 AM 發表

請問中國有咩平衡?
白痴 叛國罪前唔會有自由,因為呢個係最嚴重罪行

引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2020-5-24 11:15 AM 發表

傻仔, 奶美奶到咁, 而家trump trump 獨栽過皇帝, 愚民主有撚用
Trump trump修憲了嗎?
人地屌爆Trump trump
甚至告爆Trump trump
人家還給你選票和槍

引用:
原帖由 super2030 於 2020-5-22 08:31 AM 發表
什麼是國家安全?美國《國際社會關係百科全書》解釋是:「一個國家保護它的內部社會制度,不受外來威脅的能力。」
  美國國務卿蓬佩奧最近表示,反對關於香港捍衛國家安全的立法活動,十足體現了美國一貫的國家安全上的雙重標準。即:一方面想方設法保障美國的國家安全,另一方面又不擇手段地反對別的國家捍衛自己的國家安全。本文先向大家介紹一下美國的國家安全立法情況及特點。
  政治經濟教育全面涉及
  第一,美國是 ...
“美擁最多最嚴國安法 有何權力攻擊中國“
因中國唔聽美國支笛,
挑戰美國一哥地位!

引用:
原帖由 ijkn 於 2020-5-24 11:21 AM 發表

笑話,尾國好多新聞需經國務院批核(過濾)才可發佈(例如: 所有肺炎疫情),妓者証也要經政府批核(你估像香港..阿豬阿狗也可做妓者)

有冇Link?

引用:
原帖由 MODING 於 2020-5-24 07:26 PM 發表

吊你收皮啦,嗰條垃圾腫筒,有乜吾滿意就fake new,吾比記者發言,你咁鐘意老尾,吾好返灣灣,去老尾啦,不過呢個垃圾國家吾知會吾會收你呢件廢物 ...
Pls see #31

引用:
原帖由 smallboy 於 2020-5-24 07:40 PM 發表

有民主政體卻在世界各地殺人如麻, 血流成河, 1100萬中東人死亡,
點樣平衡?
請勿造謠
有冇名?
點解唔見佢地出嚟開記者招待會?

引用:
原帖由 tam_n 於 2020-5-24 07:46 PM 發表

即使只睇表面,亦應該知道阿桑奇、斯諾登嘅事。
淫賊阿桑奇同洩密斯諾登?
我都唔明點解你地成日提呢兩個罪犯
你地唔支持法治的嗎?

引用:
原帖由 vanga 於 2020-5-25 12:30 PM 發表

獨立司法 ???
美國最高法院法官如何上任的?
由民選元首提名俾民選議會通過囉
Hea?

引用:

請問中國有咩平衡?
唔好再講美國民主,FBI借意暗殺美國公民老屈黑人任意槍殺判白人警察無罪等等…咁叫人民有自由有民主有人權有公義,咪又係你口中既共產黨,不過一個明做一毎暗做,利益先係最終目的,你出生世上已經無隨心自由去選擇任何事,只為個人利益為大前提去做事而已,自由民主根本同耶教一樣呃九人。

引用:
原帖由 vanga 於 2020-5-25 12:37 PM 發表

美帝有大量資金 ???

SO ???
美帝有大量異見人士
Delete果兩隻字就是了

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-5-25 12:39 PM 發表

11185441 11185442
唔明你笑乜嘢
唔俾大學炒人?
定唔俾拉人整炸彈?

引用:
原帖由 cyt04114 於 2020-5-25 01:06 PM 發表

白痴 叛國罪前唔會有自由,因為呢個係最嚴重罪行
唔明你想講乜
切爾絲•曼寧放咗啦~
如果你想講美奸斯諾登嘅話
佢返去面對民主自由人權法治下嘅公平審訊
你反對嗎?

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2020-5-25 01:31 PM 發表

唔好再講美國民主,FBI借意暗殺美國公民老屈黑人任意槍殺判白人警察無罪等等…咁叫人民有自由有民主有人權有公義,咪又係你口中既共產黨,不過一個明做一毎暗做,利益先係最終目的,你出生世上已經無隨心自由去選擇任何事,只為個人利益為大前提去做事而已,自由民主根本同耶教一樣呃九人。 ...
我覺得你呢個論述先係呃九人囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]