• 瀏覽: 6,102
  • 回覆: 75
+7
人生何在逞英豪,
天理人情只要公;
天眼恢恢疏不漏,
定然作福福來縱。

車公靈籤 看來顯現

引用:
原帖由 秋鈺 於 2020-5-23 07:54 AM 發表

看來師兄對國際大事了解膚淺。
聯合國5大理事國
1. 英國-因脫歐後急需加強和中國的貿易投資來往, 有求於中國, 否則英國面臨經濟崩潰。
2. 法國-法國總統早就和特朗普不和, 今次對"港版國安法"低調唔出聲。
3. 俄羅斯- 不用說了,一定站在阿爺呢邊。
4. 中國- 自己的事一定推行。
5. 美國-反對, 但孤家寡人, 無力回天。 ...
都仲有啲契弟丶走狗吠兩聲ge

引用:
原帖由 shizuma 於 2020-5-22 06:44 AM 發表
大家估下有幾多人要賣產走佬?
好多已經走咗佬N世
入晒英籍,甚至連樓都冇
梁振英林鄭月娥咪係囉!佢兩個
搞亂香港然後返英國享受民主自由

馬會開個盤,賭佢著唔著草

要着草, 緊要早。 唔係6月後運你番上去審。

肥佬黎D罪證多到唔知會判幾多年

漢奸第一人。

引用:
原帖由 1001day 於 2020-5-22 07:07 AM 發表
肥佬泥今日去申請改保釋條件,即係時日無多準備一出境就不回港..著草去台灣
改咗唔洗每日去警署報到,肥佬黎隨時由海路走

引用:
原帖由 74x 於 2020-5-22 03:48 AM 發表
一直被外界稱為「漢奸黎」的壹傳媒黎智英,多年來透過其旗下出版刊物鼓吹及策劃多項反中亂港活動,甚至到海外唱衰香港。隨着「港

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200521/photo/bkn-20200521231932842-0521_00822_001_01b.jpg?20200522001533

屆時驚方執法把尺又應會大幅收緊

新聞來源連結:
https://hk ...
“首惡必辦,脅從不問”

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-5-22 07:37 AM 發表
希望不是立法而不執法

香港好多法

有無執行先係重點
開弓沒有回頭箭,國安法已經成立,一定要班買國仆街負出代價!而且執行上一定要入肉入骨,要班買國仆街現世報!

85台播緊佢D野

判成 先係重點

做得漢奸,就預咗終有一日落鑊!

唉,攪到咁為乜呢?

而家又走唔到,282又分分鐘封艇拉人,快d分好身家叫兩個仔走佬啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]