• 瀏覽: 1,741
  • 回覆: 29
+2
新冠肺炎引發美中爭拗之際,美國一份中國戰略報告指,中國的經濟政策、軍力建設威脅美國的國家安全及價值觀。國家主席習近平表示,堅定維護國際關係基本準則,同心抗疫。

美國全國廣播公司引述消息指,美國總統特...

尾國敵視中國就真,蓬大炮繼續大話連篇顛倒是非黑白抹黑甩鑊打壓中國。"We lied, we cheated, we stole. We had entire training courses."

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/world/5ec5dc2334b03185316bdf03/美國戰略報告指中國經濟政策及軍力威脅國安及價值觀

咁即係老美話自己冇L用囉.

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-5-21 06:54 PM 發表
打又唔夠人打、錢又唔夠人多、都係唔明嘈乜 
係咯,都唔明尾國佬吵乜柒。只肥狗係度亂吠

簡單講一句驚中國搶走世界第一就得啦

美國佬驚乜啫,你老美世界第一,邊有國家威脅到你啫,唔好杞人憂天啦

中國應該預備建立一個新的經濟模型,專門在排除美國對中國經濟的影響情況下用以制定政策.包括與美國中斷貿易和外交關係下的經濟運行模式.

引用:
原帖由 FENFAY 於 2020-5-21 07:13 PM 發表
中國應該預備建立一個新的經濟模型,專門在排除美國對中國經濟的影響情況下用以制定政策.包括與美國中斷貿易和外交關係下的經濟運行模式.
一定有, 不過低調d

睇入邊條片見到豬八怪個樣就覺得核突

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-5-21 06:54 PM 發表
個各就成個西人咁,比得閪,其實你係咪西人

引用:
係囉,爭落周身債,係度亂吠發窮惡

引用:
而家係老美嘈...

講軍力邊個夠美國黎, 歷史已有美國不斷持住軍力打人地方

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]