• 瀏覽: 28,554
  • 回覆: 347
  • 追帖: 1
+31
反修例風波引發的街頭暴亂持續逾11個月未息,東網獲得權威消息,因應香港或成為國家安全隱患,明天(22日)開幕的全國人大會

反修例風波引發的街頭暴亂持續逾11個月未息,東網獲得權威消息,因應香港或成為國家安全隱患,明天(22日)開幕的全國人大會議議程中,將包括一項全新的「港版國安法」,授權人大常委會就國家安全在香港的實施進行立法,範圍包括分裂國家丶顛覆中央人民政府丶外國干預及恐怖主義行為,以堵塞香港的國安漏洞。                                                

消息指,議案建議中央按照《基本法》,制定《中華人民共和國香港特別行政區維護國家安全法》的全國性法律,並納入《基本法》附件三在港實施,毋須經過香港立法會立法過程,變相為香港國家安全問題部分立法。但消息強調,相關法律並不等於《基本法》23條立法,兩者並無關係。

方向報的新聞最穩陣, 方向報要在17:05先至報導呢單新聞, 即係已經查清楚係堅嘢.
今次真係大家弓起, 香港可以再出發.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200521/bkn-20200521170502126-0521_00822_001.html

好似今晚9:40開記招
應該好多人準備定著草

有請小鳳姐

睇嚇死鬼佬仲敢唔敢來港投資,明天all in熊

淫賤泥保釋緊,不能走佬
點算?

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-5-21 05:51 PM 發表
好似今晚9:40開記招
應該好多人準備定著草
仲有有錢人,叻人,留返啲蠢西係到打飛機

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2020-5-21 05:53 PM 發表
笑話
你睇馬交? 有23條wor
美資賭場
走?趕都唔走

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2020-5-21 17:53 發表
點解唔敢
老尾都有國安法

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2020-5-21 05:53 PM 發表
殺頭的生意都大把人做, 你同我定.

班實頭皮畀機會中共整啲惡啃嘢香港嘆

引用:
知道佢點玩明朗化

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-5-21 05:52 PM 發表
早就實施中喇,使客氣
今晚去定美領事館門口排隊啦,不過小心美領事館唔比你入

成班犯統係都要迫阿爺出手,快啲叫老美契爺制裁中國啦

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-5-21 17:55 發表

笑話
你睇馬交? 有23條wor
美資賭場
走?趕都唔走
咪係, 啲鬼佬都係嚟搵食, 又唔係好似啲死漢奸咁, 要分裂中國, 驚乜9喎.

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]