• 瀏覽: 116,569
  • 回覆: 10
  • 追帖: 6
+72
我一直都話。班友系建制B隊。佢地咁樣衝。只會加快一國一制。只會更無自由。。

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-5-21 06:29 PM 發表

呢班黑暴衰貪心,成日想一步登天
如果佢地乖乖地唔搞事,中央覺得香港人信得過,去到 2047 就會畀更大自主權
佢地都唔預計後果。多我哩種守法既人哩講。歡迎立法。但對佢地就唔系。所以笑死。越衝越無自由

引用:
原帖由 YDeepFrog 於 2020-5-21 06:26 PM 發表

犯民它們已經遠遠超出了 中央與 多數民眾 的容忍底線
勾結外國勢力
叛國行為

公然不懼
那就應該讓他們付出法律代價
佢地都唔系反對派。根本就系造反派。

引用:
原帖由 caritalau 於 2020-5-21 06:47 PM 發表

無乜野自由呀 講清楚好
對壞人就小自由。對好人就多自由。唔使受黑暴影響

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2020-5-21 06:56 PM 發表

內地民眾亦唔見得無自由,如果放棄fb可以換來社會穩定,相信都唔需要考慮。
就算點立法。香港都會比內地自由好多。。中央唔系傻既。佢只對付港獨班友。普通市民同有錢佬依舊馬照跑。舞照跳。。。就算對外資哩講。立法安穩過黑暴時期啦

引用:
原帖由 haoaini 於 2020-5-21 07:29 PM 發表

普遍,港人生活水平,比內地差。
住就系。生活平均就好過內地

引用:
原帖由 oyear 於 2020-5-21 07:40 PM 發表

中央終於明白, 對反對派,仇中者,點忍讓都無用。換來只有得寸進尺。
既然你地日日鬧中共點干擾, 依家就真正話你知,咩叫做真干預。
加上美國連續追殺。根本你忍唔忍班友都無用。。既然無用。以共產黨性格。肯定攬炒

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2020-5-21 08:37 PM 發表

咁又唔會,只係回復正常,大陸真係得閒理你香港事務咁多,人地搞扶貧基建都唔得閒
我講佢地自由小左。對普通市民就自由左。起碼唔會成日黑暴

引用:
原帖由 saneviola 於 2020-5-21 09:50 PM 發表

無錯,run得好2047香港都會自由啲,現在擺明畀咗自由香港都run得唔好,仲畀老美有藉口干涉,噉中央一定大大力減低香港自由自主性。
無法。以後有無自由未知。但起碼會減小黑暴。我令可身家小點。生活差點。都唔想出下街都擔心唔知幾時開片。唔知幾時又阻路。工都返唔到。。

引用:
原帖由 saneviola 於 2020-5-21 09:57 PM 發表

魚仔,你身家豐厚,經濟差,物價跌,對你來講可能仲好咗。 難為啲無辜低下層,尤其父母畀仔女搞到失業個啲。
咁對我無乜影響。但社會唔應該系咁既。唔應該出去食飯都要左防右防。唔應該講句話就比人打到只狗咁。。未話放埋火咁鬼離譜先。更加唔值同情。。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-5-22 07:55 AM 發表

哈,原來一國一制會更無自由,你小心俾人拉去打耙。
你林也太偏激。只向一方面。對佢地系系無自由?對正常人就多自由咯。唔使受佢地影響 破壞

主題標籤 #立法會
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]