• 瀏覽: 6,564
  • 回覆: 233
引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-5-21 06:55 PM 發表
"馮背澳" 講兩句弓起咁就賺咗 1.8 億, C9仔菜菜子真易呃.
其實呢d舊武器,用親跟本同自殺冇分別,台民根本被揾笨柒,開心甚麼

中國在南海東海都進駐了不宣的超級武器,入水能潛出水能飛,仲攜帶18支導彈,一次可攻擊18個目標,在水的航行速度都快銀過你支魚雷!兩架已可打瓜一隻航母

到時,台灣用這些魚雷攻擊!真係殺你又好似對不住同胞,唔殺你又好似污蠅咁攪住晒!

所以台灣真係咪儍啦!大陸要消滅台灣根本大把武器可以做到,但大陸是顧念同胞之情,大家都是中國人,何必相爭醜人前呢?

收手啦,台灣!

其實中國的力量對碰台灣等同超級撒亞神對一般的撒亞人,打黎有咩意思?

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-5-21 07:16 PM 發表

絕對同意. 我一向期待 "自統".
根本台灣被大陸統一是好事,而家台人思想腐化糜爛,大陸的不屈不撓自強不息的高尚情措可承救佢地!

一個祝賀換1.8億貴價武器,抵啦。台灣成個收買佬咁,乜收過期嘢都收F16又係,美軍連墜F22同F35,都唔知呆蛙點算好。坦克又老都甩牙

在福建海邊支穿雲箭都到台灣啦

引用:
原帖由 ak763 於 2020-5-21 06:17 PM 發表

打魚船。
打漁船有雄三啦!

買魚雷都好過買黑鷹,起碼唔會失事先!

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 21/5/2020 16:27 發表
在台灣,在蔡英文5月20日就總統之際,美國國務院5月20日批准以1.8億美元向台灣出售18枚重量級魚雷及其他軍備。此舉料導致本已變僵的中美關係更緊張

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200521/340067212696096768.jpeg/sZtIhDOWUSA2l79TrFUCg2eri_Ibub3VqJ8LZKifC2Q?v=w1280 ...
又到期交保護費

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2020-5-21 07:50 PM 發表
買魚雷都好過買黑鷹,起碼唔會失事先!
但會裂嗰喎, 仲要貴價同老美買專用膠紙貼返佢喎

引用:
原帖由 Domson 於 2020-5-21 07:23 PM 發表
一個祝賀換1.8億貴價武器,抵啦。台灣成個收買佬咁,乜收過期嘢都收F16又係,美軍連墜F22同F35,都唔知呆蛙點算好。坦克又老都甩牙
其實, 老美的F22及F35都發現了有Bug

所以以色列都唔用, 只用改良版35l
但F35採用單引擎, 速度太慢了, 只有1.6馬赫,

咁中國都要賣長程核彈比伊朗、塔利班⋯⋯

呆灣人真可憐,平均人收入得五千港元,仲要交保護費俾老美,買過時垃圾武器,蔡婆更雙手送台積電給臭美,濺格符不上牆!

引用:
原帖由 gogoaway 於 2020-5-21 08:24 PM 發表
呆灣人真可憐,平均人收入得五千港元,仲要交保護費俾老美,買過時垃圾武器,蔡婆更雙手送台積電給臭美,濺格符不上牆!
係囉, 明明做了奴隸島, 仲催眠自已係民主自由???

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]