• 瀏覽: 3,935
  • 回覆: 64
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 lung_block 於 2020-5-21 04:02 PM 發表

連全球厘定科學能力既指數都唔識去睇下..

近十年中國進步之快.係佢地井底蛙想像不到的...
d曱甴接受唔到事實

引用:
原帖由 ~CHEMISTRY~ 於 2020-5-21 02:49 PM 發表
組裝扮上菜 22nm慢慢爬 新科技係咪乜鳩加堆碳纖報大數?得個殼 無得抄 封閉落伍科技就諗唔出 科技垃圾就整一堆
你都係匿返去台灣井底下面啦,小心台積電入唔到大陸巿場好過啦!台灣支柱都香埋!

唔好講咁遠, 睇有冇 23條, 等港府同差人揸住尚方寶劍斬漢奸同曱甴.

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-5-21 04:04 PM 發表

你都係匿返去台灣井底下面啦,小心台積電入唔到大陸巿場好過啦!台灣支柱都香埋!
美國食埋台積電先既機會大d

家下連住春袋啦.........
今日就大陸姐.......下次又話俄羅斯+非洲etc點

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-5-21 02:15 PM 發表

日後中國真的
你千其吾好認番做中國人
不嬲都不屑認做中國人㗎啦

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-5-21 14:06 發表
《彭博》報道,北京正在加速爭取關鍵科技的全球領導地位,計劃通過從無線網絡到人工智能等各方面的部署,為經濟注入超過1萬億美元。

https://appledaily-hk-appledaily-prod.cdn.arcpublishing.com/resizer/X9PvcjFYIIfmk9hYqRr4nSaFO6Q=/718x404/arc-photo-appledaily.s3.amazona ...
好,俾你…叫幾下試試陰調

引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-5-21 04:11 PM 發表

不嬲都不屑認做中國人㗎啦
用英文lor

好過台灣用愛發電吧
有目標係好事,盡人事聽天命
不過曱甴黃絲坐井觀天,有空返下大陸睇下先啦,大陸科技發展真係幾好
香港叫IT 人做IT 狗,算把啦

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-5-21 02:06 PM 發表
《彭博》報道,北京正在加速爭取關鍵科技的全球領導地位,計劃通過從無線網絡到人工智能等各方面的部署,為經濟注入超過1萬億美元。

https://appledaily-hk-appledaily-prod.cdn.arcpublishing.com/resizer/X9PvcjFYIIfmk9hYqRr4nSaFO6Q=/718x404/arc-photo-appledaily.s3.amazona ...
咁要問返邊個講過中國科技全勝美國,邊個錯邊個講大話邊個死全家,夠毒嗎

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-5-21 04:04 PM 發表

d曱甴接受唔到事實
最初美國輕敵, 嘩!中國再進步吾掂
事實--所以點解美國千方百計阻中國發展
重利用成斑被洗腦,泛民狗,暴青....攻擊中國,
香港鋸5G燈柱
外國燒5G基站(播新冠..)都有人信
昂79

事實係,暫時美國領先

but............
香港人接受現實喇
如果美國冇千方百計阻中國發展
就係證明中國吾得

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-5-21 16:09 發表

美國食埋台積電先既機會大d

家下連住春袋啦.........
今日就大陸姐.......下次又話俄羅斯+非洲etc點
台積電只是有美國晶片專利生產晶片,沒有美國專利,台積電有本事自己開發到晶片嗎﹖

根本就唔存在美國食唔食埋台積電,而是美國唔放專利台積電自己摺埋

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2020-5-21 04:47 PM 發表

台積電只是有美國晶片專利生產晶片,沒有美國專利,台積電有本事自己開發到晶片嗎﹖

根本就唔存在美國食唔食埋台積電,而是美國唔放專利台積電自己摺埋 ...
美國唔放專利台積電
美國呢D行為=怕左中國領先

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2020-5-21 04:47 PM 發表

根本就唔存在美國食唔食埋台積電,而是美國唔放專利台積電自己摺埋 ...
低9能

就係突登改左法例+小英助攻, 台積電先唔賣得比華為 + 美國開廠
美國專利唔係佔好多

最重要部光刻機, 荷蘭既........咁生產晶片荷蘭又話得事呀???

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-5-21 02:06 PM 發表

https://appledaily-hk-appledaily ... pledaily.s3.amazona ...
你主子比唔夠飯你食?  唔認中國人又問中國要錢 ,正乞兒!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]