• 瀏覽: 5,876
  • 回覆: 82
引用:
原帖由 200kk 於 2020-5-21 09:02 AM 發表
美國一直指責中國最初應對新型冠狀病毒病肺炎(COVID-19)疫情不力,導致全球遭殃。霍士新聞(Fox News)5月18日報道,美國有議員近日致函國務卿蓬

https://cdn.hk01.com/di/media/im ... 2eyuOwtoFTsLaBU?v=w ...
封城前放5000000人走出國,又點計呀,要條黑鬼逼全世界唔封關條數又點計呀on9

引用:
原帖由 神殿老子 於 2020-5-21 09:16 AM 發表

夠膽就禁止全部中國人入境
幾時制裁美國呀

咁大反應,真係講中要害

鬧交唔夠人黎就制裁人地,民主大國果然好民主,好有大國風範!

大陸唔準入境就得啦

殺個措手不及先好玩

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2020-5-21 11:03 AM 發表

幾時制裁美國呀
有個參議院想黎香港, 但唔準入境.........算唔算

侵侵:人地嬲嬲啦,人地要走啦,人地唔滯呀,仲唔快D來氹下人地~

引用:
原帖由 200kk 於 2020-5-21 09:02 AM 發表
美國一直指責中國最初應對新型冠狀病毒病肺炎(COVID-19)疫情不力,導致全球遭殃。霍士新聞(Fox News)5月18日報道,美國有議員近日致函國務卿蓬

https://cdn.hk01.com/di/media/im ... 2eyuOwtoFTsLaBU?v=w ...
成日--制裁,制裁 制裁 制裁,制裁 制裁
邊個敢同老美做生意,要預左比老美抄家,中興,華為,俄鋁..........

以為殺一警百有用,擺明恐嚇中國人,所謂超級大國,其實係黑社會

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-5-21 09:50 AM 發表

制裁得好, 如果有身為中國高級官員, 卻在美國進行私人業務或投資, 我亦會懷疑佢涉及利益衝突, 或容易被老美要脅
所以, 借此機會, 對阿爺對官員重新審查一次,對國家百利而無一害.......其實香港亦是一樣, ...
侵侵真係on9到一個點,咁搞法邊L個外國政要,大商家敢擺錢去美國? 好似回教國家,沙特之類,容乜易一陣有恐襲恐怖分子來自你國家,話你要賠償,制裁,凍結資產。

連中國外交官都唔比講野?

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-5-21 09:44 AM 發表
又打嘴砲,夠薑就派航空母艦過來囉!
經常來,係門口吠兩聲走去🤔🤔

一直以來美國政棍動作多多,但又有幾多可以實行到的﹖連最簡單的提名和平獎只要幾位議員提名就可以,但最後河童那班垃圾有被提名過嗎﹖講就天下無敵...

快!大家互相制裁吧。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]