• 瀏覽: 84,498
  • 回覆: 988
  • 追帖: 3
不少行業須裁員或凍薪以節省開支,但公務員卻在逆市下「加人工」

公務員在跟我們開玩笑嗎??

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200520/00176_006.html

熱賣及精選
咁東方又想點?

74X
逆市加薪點都唔合理, 強差人意

勿忘香港亂局你們有份推波助瀾
咁今次加薪先記下 下次要減薪又或者經濟好先加返又得唔得?

凍薪啦,加薪簡直離晒地。

早就應該考公務員。。。。

凍薪啦......

C:\Users\User\Pictures\2020-03-15
引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2020-5-20 04:56 AM 發表

不少行業須裁員或凍薪以節省開支,但公務員卻在逆市下「加人工」

公務員在跟我們開玩笑嗎??

新聞來源連結:https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200520/00176_006.html ...
老僧,冇人用槍指住你唔俾你考公務員架!仲有,你唔好再成日話自己係老納,我先係老納啊!

引用:
原帖由 老納 於 2020-5-20 09:04 AM 發表

老僧,冇人用槍指住你唔俾你考公務員架!仲有,你唔好再成日話自己係老納,我先係老納啊!
咁亦無話一定要年年加薪, 無人工加覺得唔滿意既都可以唔做...

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-5-20 07:55 AM 發表

逆市加薪點都唔合理, 強差人意
冇錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2020-5-20 08:07 AM 發表

咁今次加薪先記下 下次要減薪又或者經濟好先加返又得唔得?
大圍加,公務員才加

制度又再一次唔跟?! 民主原來係咁

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
引用:
原帖由 songsong17 於 2020-5-20 09:08 AM 發表

咁亦無話一定要年年加薪, 無人工加覺得唔滿意既都可以唔做...
你自己番查一下記錄先,公務員都唔係一定年年有人工加,亦都試過減人工,只係機制問題,調查出嚟個結果係加,就應該按機制去做!

引用:
原帖由 老納 於 2020-5-20 09:04 AM 發表

你係公務員?失覺晒

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-5-20 09:08 AM 發表

甘薪酬調查黎做乜?!

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
提示:支持鍵盤翻頁左 右