• 瀏覽: 95,745
  • 回覆: 992
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 努力不棄 於 2020-5-25 06:27 PM 發表

私人市場減薪 炒人係指全部人都被減薪/ 炒人?

如果唔係請問中位數係幾多, 毫無數據支持 又要但又不認同人地調查結果 , 其實加1% 已經同凍薪相差無幾

至於你講數據滯後, 今次係加緊2019年既人工 點會濟後呢 有點莫名其妙 ...
睇下經濟數據,就業數據啦...

無數據...

樓股又無大跌, 受影響行業只佔香港二成半, 其它行業其實影響不大

引用:
原帖由 kavid0 於 2020-5-24 05:49 PM 發表
公務員又加人工???
市民怒火中燒!!!
市民=乞衣曱甴怒火中燒,5年入獄,一生案底。

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-5-24 08:49 PM 發表
加咪加, 之前home office都5駛番工照出糧啦
邊啲?
係咪痕身果幾個行山既MT?

垃圾耳員未減薪引發我憤怒多d囉

問吓垃圾局議員會唔會通過先,拉布拉到又一年.....  

加薪挑,等被接管啦

引用:
原帖由 u6968078899 於 2020-5-27 11:34 PM 發表
加薪挑,等被接管啦
等我做埋公務員先,跟住大陸接管就更好。我乘機做埋大陸高官

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2020-5-28 02:42 AM 發表

等我做埋公務員先,跟住大陸接管就更好。我乘機做埋大陸高官
青山走犯

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2020-5-20 04:56 AM 發表
不少行業須裁員或凍薪以節省開支,但公務員卻在逆市下「加人工」

公務員在跟我們開玩笑嗎??

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200520/00176_006.html ...
離晒譜, 疫情中全部唔返工,連輪班都冇, 咩鬼都唔做。  而家打電話就隔日先答再10問9唔知。  仲要加人工。 精神病

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-5-28 07:47 PM 發表

離晒譜, 疫情中全部唔返工,連輪班都冇, 咩鬼都唔做。  而家打電話就隔日先答再10問9唔知。  仲要加人工。 精神病
咁就真係不要得

加薪係跟去年數據哦

引用:
原帖由 老納 於 2020-5-20 09:04 AM 發表

老僧,冇人用槍指住你唔俾你考公務員架!仲有,你唔好再成日話自己係老納,我先係老納啊!
C hing good job!!
老僧可能係細路仔

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-5-20 07:55 AM 發表
逆市加薪點都唔合理, 強差人意
香港人的表現,憎人富貴慊人窮。

引用:
原帖由 沒自信的人 於 2020-5-21 02:53 PM 發表
納稅人有份出糧
你呢個講法好霸道!
所有消費者都有份出糧比所有打工仔,你話消費者多定納稅人多?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]