• 瀏覽: 9,764
  • 回覆: 28
+4
引用:
原帖由 LWCW 於 2020-5-19 10:42 PM 發表
名正言順同大陸決戰。這樣才得到尊重。送口罩無用
決戰已展開……只是你不知而矣!🤭🤭

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-5-19 10:41 PM 發表

利用疫情政治抽水,其實稍為能夠客觀睇成件事的人都會覺得台灣無恥!
傻儍地! 戰爭是生死存亡,勝者為王,敗者為寇! 為求勝!乜都要用!😎

引用:
原帖由 Puke007 於 2020-5-19 10:55 PM 發表

問題你所謂老美大老有無能力,為咗追趕蘇聯上月計畫,消耗左幾度?最後做埋假。
依家美國好多野要做,音速導彈,5G,抗疫,生產線..... 其實要追分分鐘自己軍費都攞唔出。誰照誰? ...
中國國力無錯已增強,但比起老美,差天共地……大陸剛掘起廾多年,人家已前行百多年! 中共有萬萬億美債,以為好富有,不可一世,但老美擁有印鈔機,誰強?🤒🤭

引用:
原帖由 Puke007 於 2020-5-19 11:08 PM 發表

我無話中國強啵,你曲解左我意思喎。
行左幾百年咪啱囉,New York subway, 可以點upgrade? 去過未你理想國度未?
族大有乞衣,樹大有枯枝……美國有,中國都有!
中國後起變新建……比新舊老共贏有乜出奇? 不如比誰早啦!🤭🤫

引用:
原帖由 Puke007 於 2020-5-19 11:32 PM 發表

你自己都識講,但憑什麼美強中弱。你都幾矛盾。
現今在這地球上,美國國力強過中國! 這是事實! 🤒
唔通你話中國國力比美國強? 咪講笑啦!🤔

引用:
原帖由 Wildgarden 於 2020-5-19 11:25 PM 發表
叫左你蔡蔡子買多D人地2手退役軍備架啦,交唔足陀地就想有成果,慳D啦
老美不是好人,老美不會做善事濟貧,送武器給臺灣,但老美視臺灣是美國在西太平洋利益一部份! 所以軍售臺灣。
老美對日本,南韓,臺灣是有分等級的,早年臺灣國民黨親共,所以老美對臺有介心,武器都是三四線防衛性的,但對日本以色烈,就給新型一二線攻擊性武器! 賣防守性三四線武器給臺,並不代表老美會棄守臺灣, 反過來老美必要時是親自出手……🤒

引用:
原帖由 tommydavid 於 2020-5-19 11:26 PM 發表
逮捕民進黨, 解放台灣, 解救在台同胞,保護台灣子民,產除邪惡思想,還我一統中國!
敢問兄弟你從那裹轉世來此……?🤭🤣
如此與世隔絕,絕無僅有,佩服佩服……🙏

引用:
原帖由 北斗利刃 於 2020-5-19 11:54 PM 發表

先清洗香港的洋奴,曱甴黃絲,送去大西北集中營,因為佢地唔係中國人,佢哋係洋奴,奸細
兄弟你東邪西毒是你貴親呀……?
文革紅衛兵竟然偸偷到港浦頭……🤭🤒

引用:
原帖由 Puke007 於 2020-5-20 12:54 AM 發表

睇你啲言論,應該肯定未去過美國?你感覺咁強,就去美國行下睇下,自己認證,咪成日take 野幻想啦。本人曾在那六年。
兵法至高是什麼?
邊個笑你都冇所謂,吾好笑自己。 ...
在美六年,如果只留在唐人街,日日講中文多過英文,看中文臺電視……同住在香港上海臺北無分別。🤭

引用:
原帖由 tommydavid 於 2020-5-20 01:35 AM 發表

台灣巿民先深受 國民黨的殘害 , 受到民進黨的思想迫害, 台灣市民20年內人工沒有增長 , 生活艱苦! 我哋要解救灣同胞!解放佢地!
臺灣人話要解救大陸同胞……話大陸人,受到共産黨思想迫害喎,生活艱苦喎,點解相反嘅?😄🤭
有機會你要去臺灣行行啦……🤭

引用:
原帖由 明日紅色世界 於 2020-5-20 03:46 AM 發表
等武統啦,8月東沙軍演,隨時奪島
幾時,是就快d……🤭

引用:
原帖由 66infinity 於 2020-5-20 05:35 AM 發表

美國國力有幾強,若果美元不是結算貨幣的話,早就破咗產,如今仍然年年靠發債借錢渡日,能拿得出1000美元現金的國民不足3成,貴為國際金融中心的紐約街頭流浪人仕比上海、北京、深圳街頭還要多。 ...
美國只有三樣嘢強……軍力,美元,盟友多。
加上早已是霸主優勢,無其它國家可同佢比較……🤒

引用:
原帖由 qfa3150 於 2020-5-20 08:27 AM 發表

2022北京冬奧絕世靚抽!

2009 - 16馬英九時期,台灣都可以在中國下參加世界衛生大會!

係菜菜子台毒,先冇!
馬英九好out啦……連韓國瑜都好快被落臺!
國民黨奶共會被丟棄……!
去世衛作觀察員可有可無……🤒

引用:
原帖由 明日紅色世界 於 2020-5-20 12:31 PM 發表

美國個d 係盟友,定係俘虜😂😂大大隊軍放向人地國家,响日本有個美國控制委員會專門搜集日本政府既衰野,日本首相一唔聽話,就即刻攪佢,日本人既性格係唔會忘記兩粒原子彈屈辱 ...
老實講,只有三分一是自願盟友……其它是被迫嘅盟友!但還是盟友……🤭
老美制裁伊朗,中國都要歸邊……死未?🤒

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]