• 瀏覽: 9,724
  • 回覆: 137
+4
等武統啦,8月東沙軍演,隨時奪島

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-5-19 11:49 PM 發表

現今在這地球上,美國國力強過中國! 這是事實! 🤒
唔通你話中國國力比美國強? 咪講笑啦!🤔
美國國力有幾強,若果美元不是結算貨幣的話,早就破咗產,如今仍然年年靠發債借錢渡日,能拿得出1000美元現金的國民不足3成,貴為國際金融中心的紐約街頭流浪人仕比上海、北京、深圳街頭還要多。

引用:
原帖由 sniperkill 於 2020-5-19 09:06 PM 發表
支持台灣以國家身份加入世衛
支你LM😡😡

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-5-19 10:55 PM 發表

決戰已展開……只是你不知而矣!🤭🤭
係就最好

引用:
原帖由 RockMe 於 2020-5-19 10:24 PM 發表

為何美國自己不向WHO提案?
為何美國不同呆灣建交?
不如滷味直接立法宣布呆灣係尾離間禍眾國嘅一個州

引用:
原帖由 sniperkill 於 2020-5-19 09:55 PM 發表
我都唔明,係都要阻止台灣加入,台灣又民主人口又多,做咩係要奶共呢
簡單來說就是美國越戰打輸了

詳細看看台毒電視台描述如何被踢出聯合國
https://www.youtube.com/watch?v=KjjTsogmT-w

引用:
原帖由 Puke007 於 2020-5-20 12:54 AM 發表

睇你啲言論,應該肯定未去過美國?你感覺咁強,就去美國行下睇下,自己認證,咪成日take 野幻想啦。本人曾在那六年。
兵法至高是什麼?
邊個笑你都冇所謂,吾好笑自己。 ...
在美六年,如果只留在唐人街,日日講中文多過英文,看中文臺電視……同住在香港上海臺北無分別。🤭

引用:
原帖由 tommydavid 於 2020-5-20 01:35 AM 發表

台灣巿民先深受 國民黨的殘害 , 受到民進黨的思想迫害, 台灣市民20年內人工沒有增長 , 生活艱苦! 我哋要解救灣同胞!解放佢地!
臺灣人話要解救大陸同胞……話大陸人,受到共産黨思想迫害喎,生活艱苦喎,點解相反嘅?😄🤭
有機會你要去臺灣行行啦……🤭

引用:
原帖由 明日紅色世界 於 2020-5-20 03:46 AM 發表
等武統啦,8月東沙軍演,隨時奪島
幾時,是就快d……🤭

引用:
原帖由 66infinity 於 2020-5-20 05:35 AM 發表

美國國力有幾強,若果美元不是結算貨幣的話,早就破咗產,如今仍然年年靠發債借錢渡日,能拿得出1000美元現金的國民不足3成,貴為國際金融中心的紐約街頭流浪人仕比上海、北京、深圳街頭還要多。 ...
美國只有三樣嘢強……軍力,美元,盟友多。
加上早已是霸主優勢,無其它國家可同佢比較……🤒

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-5-20 10:45 AM 發表

美國只有三樣嘢強……軍力,美元,盟友多。
加上早已是霸主優勢,無其它國家可同佢比較……🤒
美帝有三樣野全球最多⋯⋯⋯
美肺、   槍擊、    欠債 ⋯⋯⋯⋯🤣

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-5-20 10:32 AM 發表

在美六年,如果只留在唐人街,日日講中文多過英文,看中文臺電視……同住在香港上海臺北無分別。🤭
你又諗錯左,當時我方圓一個小時車程內或者更遠,我沒考究過,都系鬼佬同我講,只有我自己一個香港人。我講英文,有韓日女友,台妹睡過就好不用認真。
的確系,鬼佬去唐人街中餐廳都要用筷子,又何嘗當地唐人用中文。但背後又有冇諗過點解?
人在異地先會思鄉。繼續你個千秋吧,反正想想就天下無敵人多一個吾多,少你一個吾少。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]