• 瀏覽: 8,444
  • 回覆: 137
本主題由 motivation 於 2020-5-19 10:32 PM 移動
引用:
原帖由 sniperkill 於 2020-5-19 09:55 PM 發表

我都唔明,係都要阻止台灣加入,台灣又民主人口又多,做咩係要奶共呢
大陸要話比其它國家聽……臺灣同大陸是唔一樣!🤭

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 sniperkill 於 2020-5-19 09:56 PM 發表

跌吉可以係全港最多五毛集中地,因為被騰訊收購左?
同意,d幾毛是網軍,收軍餉嘅!🤒

回覆 引用 TOP

當內地人月薪中位係5萬人仔,呆灣仲20k呆幣,嗰時……

引用:
原帖由 josonlai 於 2020-5-19 10:04 PM 發表

你1450可以搵多四年錢囉。。
搞唔好,民進黨唔止玩多四年!
共產黨在香港玩一國,臺灣會永遠投入美國懷抱!🤒

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-5-19 09:37 PM 發表

共産黨顧得門前小小嘅香港,卻忘記臺灣人在觀看! 搞送中搗破原來92共識,一國二制都是騙局!
因小失大,何其不智!🤒
堂堂大國,欲統一中國……要極大胸襟才智。
靠呃狡辯恐嚇……會笑死人!😡 ...
好明顯係西水菜借hk抹黑中國博反彈喇。
市長選舉輸到漏西水, 唔係操作文宣出征hk, 佢憑乜翻身。

4年來除左將台灣人既錢變成民進黨既錢外, 西水蔡做過乜???

一切都是政治炒作.
十年前(馬英九執政)台灣衛生部官員葉金川參加WHA,
被綠蛆狂罵.

https://youtu.be/nqk1_aPtv_s

回覆 引用 TOP

憑你

引用:
原帖由 sniperkill 於 2020-5-19 08:06 AM 發表

支持台灣以國家身份加入世衛

法輪神功 神功蓋世 法輪心經 天下無敵 欲練神功 必須自宮 就算自宮未必成功 練成神功就可以人變豬豬變人 法輪弟子一齊變

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lam4451 於 2020-5-19 09:52 PM 發表

蔡英文做腫桶對統一利多於幣。
民進黨暫不敢臺獨,但玩親美拒共,不利統一!😎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 erectdick 於 2020-5-19 08:53 PM 發表

蔡省長,人地關心你呀。省吃儉用花大錢去買人地準備退役嘅老舊產品。真失禮。
1)買D人家唔要的,,自己可賺一筆,,以前台灣有個前行政院長做過大軍頭,後來話畀人查,就放聲話去大陸養老,後來不了了之。
2)咁日本南韓  年年又咪進貢唔少軍費 保護費。人地唔會做蝕本生意!

引用:
原帖由 sniperkill 於 2020-5-19 09:55 PM 發表

我都唔明,係都要阻止台灣加入,台灣又民主人口又多,做咩係要奶共呢
為何美國自己不向WHO提案?
為何美國不同呆灣建交?

引用:
原帖由 sniperkill 於 2020-5-19 09:06 PM 發表

支持台灣以國家身份加入世衛
發極夢都係中國台灣省

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-5-19 10:21 PM 發表

當內地人月薪中位係5萬人仔,呆灣仲20k呆幣,嗰時……
人家本土賺,本土用,物價平,使費平。
大陸以前咪一樣? 不用擔心!😎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lukin2010 於 2020-5-19 10:24 PM 發表

1)買D人家唔要的,,自己可賺一筆,,以前台灣有個前行政院長做過大軍頭,後來話畀人查,就放聲話去大陸養老,後來不了了之。
2)咁日本南韓  年年又咪進貢唔少軍費 保護費。人地唔會做蝕本生意! ...
日本怎會冇蝕本??
80年代尾的經濟爆破, 到而家仲係元氣未復
被老美迫買的105隻F35, 又元氣大傷, 到時維修費又不斷被老美打刦
今鋪奧運投資又打水漂囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-5-19 10:12 PM 發表

等待適當時候使用……🤣
Well, 今年WHO 應該係最佳時候
台灣防疫相對做得好, 而且中美關係近乎最差既時候, 而家都唔支持, 真係唔知幾時支持

回覆 引用 TOP

變得被國際孤立?!不敢苟同喎,背後美國撐腰最大優勢,再者,其他西方發達國家,對阿爺都有異議,蔡英文要求的是加入細胃,又不是什麼罪大惡極之事?!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]