• 瀏覽: 1,538
  • 回覆: 14
所以白人應把澳洲歸還中國。

Gavin Mwzies, 1421: The year China discovered the world有講澳洲是中國人發現先。如果這個國家由中國統治,土著的生活一定比宜家好。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-19 09:36 PM 發表
係呢, 果個首先發現澳洲嘅人 有冇宣稱自己係 中華人民共和國人 啊?
果陣
未有中華人民共和國。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-19 09:36 PM 發表
係呢, 果個首先發現澳洲嘅人 有冇宣稱自己係 中華人民共和國人 啊?
師兄問得好,正中要點!

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-20 11:02 AM 發表

係呢, 咁既然你講果個 唔係 中華人民共和國人, 咁佢發現澳洲 同你有乜關係啊?
只想叫班白人不要以為自己係呢塊地的主人。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-20 11:47 PM 發表

係呢, 咁你認爲應該用乜野方式來決定由邊個做一塊地嘅主人呢?

仲有, 你咁討厭澳洲, 點解唔返中華人民共和國人 享用巨大發展機遇嘅?
你都好憎共產黨同中華人民共和國人架? ...
澳洲有公投法。讓土著自己決定。香港大把人討厭西方,但不代表一定要返內地。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-21 10:55 PM 發表

乜你相信澳洲嘅法律架?

係呢, 既然你討厭澳洲, 點解要去澳洲嘅? 你好中意去你討厭嘅地方架? 咁怪嘅?
所以你唔退出中華人民共和國國籍
表示你熱愛中華人民共和國

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-21 10:55 PM 發表

乜你相信澳洲嘅法律架?

係呢, 既然你討厭澳洲, 點解要去澳洲嘅? 你好中意去你討厭嘅地方架? 咁怪嘅?
去完之後認識多左至討厭不可以嗎?

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-5-21 11:13 PM 發表

既然討厭, 點解唔返大陸呢?

乜你更加討厭共產黨同中華人民共和國人咩?
既然討厭
做乜賴死唔退出中華人民和國國籍?

期待這一天來臨。

附件

IMG-20200625-WA0007.jpg(34.43 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]