• 瀏覽: 6,730
  • 回覆: 52
中共總是對外強硬 但解放軍始終不敢對外動武

其中原因是什麼呢??

^^"

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 2

1. 1.現在的解放軍都是一胎化世代的人 要他們去送死 可能不會服從命令

1 (50.00%)

2. 2.害怕國際全面制裁 中共官員藏在國外的資金財產可能會全部被沒收

1 (50.00%)

3. 3.解放軍武器可能有很多關鍵技術來自歐美日 若美國暗中動手操控 他們的飛彈 戰機 雷達等可能都會出狀況

0 (0.00%)

讀下歷史,吾該!

引用:
原帖由 6674 於 2020-5-18 02:21 PM 發表
讀下歷史,吾該!
我的主題只針對21世紀的解放軍,別拿20世紀老掉牙的事情來說

解放軍是保家衛國的,不是去侵略他國,掠奪他國資源

引用:
原帖由 航空母艦 於 2020-5-18 02:52 PM 發表

我的主題只針對21世紀的解放軍,別拿20世紀老掉牙的事情來說
21世紀有國土被侵略嗎?中共有對外強硬都是被迫啲。

引用:
原帖由 航空母艦 於 2020-5-18 02:52 PM 發表

就係要讀多啲書。
標題都未識寫清楚。

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-5-18 03:13 PM 發表

21世紀有國土被侵略嗎?中共有對外強硬都是被迫啲。
印度軍隊大搖大擺入侵中國領土 解放軍一槍也不敢開 哈哈

引用:
原帖由 6674 於 2020-5-18 03:20 PM 發表

就係要讀多啲書。
標題都未識寫清楚。
我都有說到 一胎化世代這幾個字 你還跟我提20世紀的事情 哈哈

引用:
原帖由 雄風 於 2020-5-18 03:37 PM 發表

大人打小孩有意義嗎?叫佢返去揾老母咪得羅,結果導向。

引用:
原帖由 雄風 於 2020-5-18 03:37 PM 發表
咁中國依家有冇少左咩領土?

引用:
原帖由 航空母艦 於 2020-5-18 02:03 PM 發表
中共總是對外強硬 但解放軍始終不敢對外動武

其中原因是什麼呢??
會有呢D post既原因, 就係因為你弱智囉.
當中國冇對外動武, 你呢D弱智人士就會話"不敢", "軟弱"
當中國有對外動武, 你呢D弱智人士就會話"霸道", "欺負"

解放軍是黨軍,第一任務是維穩,以保護共產黨的利益作中心。
你了解左以上一點,就可以知道佢會做啲咩

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-5-18 04:41 PM 發表

會有呢D post既原因, 就係因為你弱智囉.
當中國冇對外動武, 你呢D弱智人士就會話"不敢", "軟弱"
當中國有對外動武, 你呢D弱智人士就會話"霸道", "欺負" ...
其實"不敢"、"軟弱"、"霸道"、"欺負",弱智人隨時按唱衰、洗腦的需要選用。

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-5-18 06:15 PM 發表
解放軍是黨軍,第一任務是維穩,以保護共產黨的利益作中心。
你了解左以上一點,就可以知道佢會做啲咩
問一下,美軍係唔係保護美國既利益?
如果唔係,咁第五艦隊係中東做乜?
渡假?

引用:
原帖由 子月月 於 2020-5-18 07:52 PM 發表

問一下,美軍係唔係保護美國既利益?
如果唔係,咁第五艦隊係中東做乜?
渡假?
美軍當然喺保護美國利益,但解放軍就唔喺,你明未?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]