• 瀏覽: 39,817
  • 回覆: 203
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 lung_block 於 2020-5-18 09:59 AM 發表

武漢和湖北地方官員在之前疫情進入穩定期就被撤職,
就明白在處理疫情上有失職...
大陸官員做得唔好會被撤職, 係真正問責, 香港就...

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
呢條友都嘥膠氣,又話唔使戴口罩,又話唔會人傳人,乜撚都係佢講。

回覆 引用 TOP

恐爆第二波......

C:\Users\User\Pictures\2020-03-15

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-5-18 10:30 AM 發表

一早知會繼續傳染,完全唔覺得意外,亦唔覺得中國防疫不力,因為無論做乜野個病毒都會繼續存在,要完全根治真係只可以靠群體免疫。至於死人,其實最終死嘅人數都係一樣,只係一次過死同分開死嘅分別。 ...
唔係嘅!大家鬥魏,魏到搵到特效藥或疫苗,咁就唔使死咁多,所以都係唔好中,越早中死嘅機會越大

嚴禁任何宣傳, 再犯禁訪.

總版規
[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁
所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者會被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。
即時令人心醉 竟然敢講真說話 造反嗎?

回覆 引用 TOP

中國資訊未完全開放,但比以前開放左好多!係西方on9政客自己冇能用,不斷賴落中國到

回覆 引用 TOP

Mola mola

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2020-5-18 10:34 AM 發表

其實十四億人咁大個國家,點可能無官員隱瞞?不過有時穩陣和隱瞞只係一線之差

睇完篇文,好奇怪係點解有領導邀請李蘭娟去武漢視察,而之後在1月22日晩又有領導電話問李對武漢的處理意見,呢個電話後幾小時就宣佈封城

咁即係有無隱瞞? ...
因為領導唔識嘢,專業嘅事交俾專業嘅人去做,好似特朗普咁,冇人比佢更加了解病毒,所以咪大家都乖乖地聽佢老點咯,

嚴禁任何宣傳, 再犯禁訪.

總版規
[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁
所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者會被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-5-18 10:53 AM 發表

屌, 歐美而家無輸出比人咩?輸出遠比大陸多...
is this a joke?

引用:
原帖由 黃金工程 於 2020-5-18 12:37 PM 發表

黑龍江「1傳80+」、吉林「1傳33」

無理由。
🤔黑龍江是連住俄羅斯的...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2020-5-18 10:26 AM 發表

點解李蘭娟會係一月被邀請去武漢?

如果隱瞞,點解十二月尾上海幫武漢做了一次病毒研究,一月初中國會成功將病毒分離?

我信鍾南山,不過唔信 CNN ...
CNN, BCC不要轻易相信

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HKHK99 於 18-5-2020 10:06 發表

一定係假新聞!
的確係假新聞!

最重要的不是你親那一邊,而是你知道自己沒有被任何一方勢力過度操縱,至少能夠確保需要脫身的時候,隨時可以脫身。
人比人,比死人!
唔想死,唔好比!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-5-18 09:52 AM 發表

am730香港公信力第一的免費報紙  新聞 內地重現疫情 鍾南山:恐爆第二波感染 武漢肺炎,新冠肺炎,鍾南山,吉林,武漢,隱瞞疫情,病毒研究所

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2020/5/1589742202_9o-1280w.jpg

內地新冠肺炎疫情自3月起趨緩,各地陸續解除封城措施,復工復課,回復正常生活,未料上月和本月又接連出現黑龍江 ...
全面封關,英國返黎,原機送返

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .easonq. 於 2020-5-18 01:54 PM 發表

is this a joke?
睇香港條數都知...

回覆 引用 TOP

可能係緩兵之計,等敵人以為生化攻擊已成功,不再繼續追加第三波攻擊。

http://hk.myblog.yahoo.com/peterwong827

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]