• 瀏覽: 39,533
  • 回覆: 203
  • 追帖: 2
am730 = 曱甴報 = 蘋果  = 明報

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-5-18 09:52 AM 發表

am730香港公信力第一的免費報紙  新聞 內地重現疫情 鍾南山:恐爆第二波感染 武漢肺炎,新冠肺炎,鍾南山,吉林,武漢,隱瞞疫情,病毒研究所

內地新冠肺炎疫情自3月起趨緩,各地陸續解除封城措施,復工復課,回復正常生活,未料上月和本月又接連出現黑龍江 ...
可防可控,原來係吹出黎!

而家講”恐爆第二波",
並唔係一定會有第二波!

xyz_666

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-5-18 09:52 AM 發表

am730香港公信力第一的免費報紙  新聞 內地重現疫情 鍾南山:恐爆第二波感染 武漢肺炎,新冠肺炎,鍾南山,吉林,武漢,隱瞞疫情,病毒研究所

內地新冠肺炎疫情自3月起趨緩,各地陸續解除封城措施,復工復課,回復正常生活,未料上月和本月又接連出現黑龍江 ...

黑龍江「1傳80+」、吉林「1傳33」等本地群組感染,湖北武漢還重現社區傳播....
黑龍江「1傳80+」、吉林「1傳33」

無理由。

😀🤣😍😆😂🤣😍😍🍧 🍦

柒到瀨屎 嫁禍不成 自己又爆多獲

回覆 引用 TOP

所以真係有啲矛盾
控制得好時
有抗體嘅國民當然相對少
唯有全民提高警剔
唔係就佛系,死得人多,中國人多行唔通
不過而家話有抗體都唔代表唔會復陽
咁即係點 ...

認罪只需一秒   悔疚會是終生
2011年倫敦暴動,當時英國首相卡梅倫說:
當你覺得自己年紀大到可以犯法,你也可以接受審判,接受刑責
引用:

大陸得知一百幾十人感染就開始策劃封城,歐美仲有一百幾十萬人確診,正策劃解封!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-5-18 09:59 發表

武漢和湖北地方官員在之前疫情進入穩定期就被撤職,
就明白在處理疫情上有失職...
就是美國隱瞞疫情,害了中國

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2020-5-18 12:43 PM 發表

所以真係很有啲矛盾
控制得好時
有抗體嘅國民當然相對少
唯有全民提高警剔,中國人多行唔通
唔係就佛系,死得人多
不過而家話有抗體都唔代表唔會復陽
咁即係點 ... ...
有抗體未必足夠阻止再感染,抗體會隨時間消失,病毒會變異.
現在就係要拖,只要唔好同時太多人得病,醫院負荷得到就可以.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2020-5-18 10:39 發表

你覺得佢話武漢官員初期隱瞞好出奇嗎?如果你有接觸大陸媒體,佢哋一直都係呢個說法喎
現在都睇到美國隱瞞疫情。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-5-18 12:33 PM 發表

可防可控,原來係吹出黎!
侵侵話死少過十萬人,就表示佢防控有功.所以中國防控真係好成功喎

肯定有第二波

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-5-18 10:17 AM 發表

中國肺炎病毒
老美肺炎快破死亡率超十萬,SB浸又打擊拜登10W+選票, 美肺又蠃,利多於弊!

回覆 引用 TOP

引用:

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2020/5/1589742202_9o-1280w.jpg

鍾生出來說國家的缺失,而國家亦容許鍾生說出來,你還不發現中國現在已經比美國還民主嗎?俾著美國,他一早被fire 了。

不寄他人先寄我.
應緣我是別茶人.

引用:

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2020/5/1589742202_9o-1280w.jpg

傻侵仲堅,認咗明知開發疫苗都唔做防疫措施,想搞群體免疫乎

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右