• 瀏覽: 47,359
  • 回覆: 7
+9
引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-5-18 09:52 AM 發表
am730香港公信力第一的免費報紙  新聞 內地重現疫情 鍾南山:恐爆第二波感染 武漢肺炎,新冠肺炎,鍾南山,吉林,武漢,隱瞞疫情,病毒研究所

內地新冠肺炎疫情自3月起趨緩,各地陸續解除封城措施,復工復課,回復正常生活,未料上月和本月又接連出現黑龍江 ...
大陸得知一百幾十人感染就開始策劃封城,歐美仲有一百幾十萬人確診,正策劃解封!

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2020-5-18 12:43 PM 發表
所以真係很有啲矛盾
控制得好時
有抗體嘅國民當然相對少
唯有全民提高警剔,中國人多行唔通
唔係就佛系,死得人多
不過而家話有抗體都唔代表唔會復陽
咁即係點 ... ...
有抗體未必足夠阻止再感染,抗體會隨時間消失,病毒會變異.
現在就係要拖,只要唔好同時太多人得病,醫院負荷得到就可以.

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-5-18 12:33 PM 發表

可防可控,原來係吹出黎!
侵侵話死少過十萬人,就表示佢防控有功.所以中國防控真係好成功喎

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-5-18 02:40 PM 發表

我唔識邊個侵侵,我只知道可控可防扼9我!
如果有人扼9你,你話隔離街阿強扼人扼得重勁!
你算好好架啦!

咁樣其實好 on 9 !
咁你要點先叫可防可控先?十四億人死四千叫不可防不可控. 香港七百萬人,年年流感都死幾百,又唔叫你鬧被人呃

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-5-18 03:31 PM 發表

咁北韓咪超級大成功,傳聞1人確診!
很利害呀!老老實實,又唔見你讚佢!
起馬都大叫一聲金正恩偉大啦!
如果係又直係成功喎.人地一向鎖國,同外交零交流,唔出奇.

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-5-18 03:38 PM 發表

金正恩領導埋中國,我諗呀!應該無得輸!
做乜要搵個朝鮮人領導中國?

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-5-18 03:49 PM 發表

睇人要睇遠d, 唔好淨係睇種族!
大陸要人民大會投票喎,國藉都有規定.美國都唔會比個外國移民選總統啦

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-5-18 04:00 PM 發表

主席任期本來都規定,咪又係人改!
一定得嘅,你信我啦!
咪玩啦,任期長短同國藉點比.中國歷史傳統係有能者居之,做幾耐唔緊要.搞任期制都係近幾十年,只要符合時勢國情,冇話咩唔啱.但搵個朝鮮人嚟做總統就真係九唔搭八,而且金仔從政經驗唔夠,佢嘅能力頂多係管一個省咁大把

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]