• 瀏覽: 47,404
  • 回覆: 203
+9
引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-5-18 09:52 AM 發表
am730香港公信力第一的免費報紙  新聞 內地重現疫情 鍾南山:恐爆第二波感染 武漢肺炎,新冠肺炎,鍾南山,吉林,武漢,隱瞞疫情,病毒研究所

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2020/5/1589742202_9o-1280w.jpg

內地新冠肺炎疫情自3月起趨緩,各地陸續解除封城措施,復工復課,回復正常生活,未料上月和本月又接連出現黑龍江 ...
邊個講呢張報紙係最有公信力㗎?😆

十二月尾先發現可疑病毒,一月十二號先至搵到病毒基因列序當時又未有核酸測試,無確實數字係可以理解,美國就算有齊所有資料都要成個月先可以做到大規模測試,世界要公平一點。

總之, 大家要繼續齊心協力抗疫才好啊...

CNN  and  BBC  擺明要攞中各命。
只可信亻巨一成

引用:
原帖由 wacoal1990 於 18-5-2020 10:15 發表
第2波
2個波,好正常姐!
人人都係2個架啦!
唔通人地有2個,你得一個咩?

(古風體) 俠膽猶來一寸勇,青山何處不埋骨。

川普病毒。滅絕中華。
武漢播毒,悪跡難書。
改做基恩,四組異變。
專殺炎黃。天網恢恢,
自食其果。惡有惡報。
告我同胞,死戰今朝。
保族靖疆。全賴犧牲。
醫護高義,身先衛國。
高風亮節。萬世留芳。
告我戰士,佑我衛士。
同赴火山。誓滅美酋。
死我十億,美酋滅族。
炎炎烈火,佑我中華。

二零二零年三月二十日 

引用:
原帖由 沙漠裡的小魚 於 2020-5-18 11:04 AM 發表
病毒是人類共同的敵人,攜手應對,一定會戰勝!
美國佬開頭當睇戲!重做樣讚做得好!到人家通知你又冇反應!衰左又姓賴發難!

唔好啦掛,第一波已經搞到咁,仲嚟

相對於特朗狗日日講大話,其他能算隱瞞?點解嗰堆永遠跪嘅曱甴賤奴,無膽講特朗狗?因為下賤,白狗面前永跪嘅下賤曱甴黃畜

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-5-18 11:01 發表

害全地球係爆得最厲害既國家,佢地起點比中國更好,中國中央在接手武漢時既情況,
比起其他國家得知差得多..
而中國亦即時通知全世界,..
其他各國中央或聯邦政府,比武漢更大隱瞞或忽視疫症.
如要追究,各地人民可先追究本身國家政府,有如武漢失職官員一樣... ...
其實所謂隱匿致使全球爆發根本唔成立,舉例,系一月武漢封城之后,美國好多議員點解系了解情況后即刻將股票拋售,如果距地覺得唔嚴重,應該無需要拋股票,並且商務部都開口話中國封城對美國制造業有利,應該入股票先正確

冇可能,中國是最強大的

唔該講的都講埋,以後可能好難見到鐘南山了

即係爆緊

引用:
原帖由 HKHK99 於 2020-5-18 10:06 AM 發表
一定係假新聞!
講真話又唔鍾意

引用:
原帖由 timoteo 於 2020-5-18 08:13 PM 發表
唔該講的都講埋,以後可能好難見到鐘南山了
擺佢出黎搵替死鬼,賴落芇政府到唔關中央事喎

因為世衛國家聯署要全面調查,隠瞞就更架啦,現在自爆搵定後路,
實會派人返黎武漢查.所以派孫春蘭落去滅跡,
再要武漢全市仟萬人檢測病毒,真大工程.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]