• 瀏覽: 47,393
  • 回覆: 203
+9
引用:
原帖由 gspqr 於 2020-5-18 01:02 PM 發表

侵侵話死少過十萬人,就表示佢防控有功.所以中國防控真係好成功喎
我唔識邊個侵侵,我只知道可控可防扼9我!
如果有人扼9你,你話隔離街阿強扼人扼得重勁!
你算好好架啦!

咁樣其實好 on 9 !

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-5-18 02:40 PM 發表

我唔識邊個侵侵,我只知道可控可防扼9我!
如果有人扼9你,你話隔離街阿強扼人扼得重勁!
你算好好架啦!

咁樣其實好 on 9 !
咁你要點先叫可防可控先?十四億人死四千叫不可防不可控. 香港七百萬人,年年流感都死幾百,又唔叫你鬧被人呃

引用:
原帖由 burgeon 於 2020-5-18 01:45 PM 發表

唔係嘅!大家鬥魏,魏到搵到特效藥或疫苗,咁就唔使死咁多,所以都係唔好中,越早中死嘅機會越大
疫苗係個迷,做唔做到唔知,幾時有唔知,效果唔知,副作用唔知,其實風險都好大。我嘅應對方法係同細菌病毒共存,唔玩消毒。

又有...夏天啦....

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-5-18 09:52 AM 發表
香港都半次第2波左...
咁係咪繼續唔開大6口岸好D???
不過最爆都係鍾南山自認:
最先爆發疫情的武漢,初期有人無講真話。..
初期有講真話,但雜種平一個人獨大,任何事情要佢同意先可以作出反應,武漢市委書記已經有論述。

現在中央老屈地方官員,以大壓小將一切推給方幹部,以示中共冇錯啫。

鍾南山又妖言惑眾, 內地基本上都穩定下來, 所有工廠和公司都開工了, 期待人民日報出帖文教訓他

引用:
原帖由 gspqr 於 2020-5-18 02:47 PM 發表

咁你要點先叫可防可控先?十四億人死四千叫不可防不可控. 香港七百萬人,年年流感都死幾百,又唔叫你鬧被人呃
咁北韓咪超級大成功,傳聞1人確診!
很利害呀!老老實實,又唔見你讚佢!
起馬都大叫一聲金正恩偉大啦!

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-5-18 03:31 PM 發表

咁北韓咪超級大成功,傳聞1人確診!
很利害呀!老老實實,又唔見你讚佢!
起馬都大叫一聲金正恩偉大啦!
如果係又直係成功喎.人地一向鎖國,同外交零交流,唔出奇.

冇鐘南山出手,大陸就好似老美而家咁。
下一次鐘南山唔喺度,大陸又爆發時點算?

引用:
原帖由 香煎平平牛 於 2020-5-18 10:06 AM 發表
願世界早日結束疫情,恢復安寧。
印度神童丶本港風水佬丶台灣佬都估端午后七月完

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-5-18 02:54 PM 發表
又有...夏天啦....
夏天帶罩真陰公,如果要番工仲慘

引用:
原帖由 gspqr 於 2020-5-18 03:33 PM 發表

如果係又直係成功喎.人地一向鎖國,同外交零交流,唔出奇.
金正恩領導埋中國,我諗呀!應該無得輸!

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-5-18 03:38 PM 發表

金正恩領導埋中國,我諗呀!應該無得輸!
做乜要搵個朝鮮人領導中國?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]