• 瀏覽: 3,565
  • 回覆: 72
+2
特朗普政府繼續將新型肺炎於全球爆發歸咎於中國,再度批評北京政府向世界隱瞞疫情,導致美國經濟受損害。 白宮貿易顧問納瓦羅接受美國廣播公司節目訪問時,以「中國病毒」來形容新型冠狀病毒,強調並非指控北京政府蓄意這樣做,但以他所知,首名新型肺炎患者在中國確診後,中國在世界衛生組織掩護下,向全世界隱瞞病毒消息...

『中國在世界衛生組織掩護下,向全世界隱瞞病毒消息兩個月,其後再遣送數以千萬計的中國人坐飛機到米蘭、紐約及全球各地,將病毒散播』
我諗佢自己都唔相信呢件事,要鼓起好大勇氣先敢行出嚟講呢個評論。
美國响2/2關始禁止14日內踏足過中國嘅人入美國境。但美國病例响禁令後嘅28日後仲係只有雙位數字。美國嘅疫情係3月中後期先爆發,遠超過28日嘅最嚴謹潛伏期,根本就同中國扯不上關系。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1526724-20200518.htm?spTabChangeable=0

阿豬阿狗屁話不用理會!

你都要講吓1月11日點屙個毒株出嚟先啦!

怨婦個煩過奶奶,diu, 問下你地個總統點解可以over 1m人感染先喇, 真係American first 呀

送病毒去人地國家 ?  邊夠你英美多,睇香港條數都知...

全球美國喺最L大煲嘅國家

支持中共用武漢肺炎搞死老尾

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-5-18 08:39 AM 發表
特朗普政府繼續將新型肺炎於全球爆發歸咎於中國,再度批評北京政府向世界隱瞞疫情,導致美國經濟受損害。 白宮貿易顧問納瓦羅接受美國廣播公司節目訪問時,以「中國病毒」來形容新型冠狀病毒,強調並非指控北京政府蓄意這樣做,但以他所知,首名新型肺炎患者在中國確診後,中國在世界衛生組織掩護下,向全世界隱瞞病毒消息...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15267 ...
咁搞笑既,幾時美國係被中國統治架?
要管埋你疫情控制上?

自己地方自已唔識管理既咩?

攞最近中國O既亞洲國家同歐美比較一下先啦, 點解亞洲區控制得咁好,而歐美咁撚大劑?

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-5-18 09:12 AM 發表

咁搞笑既,幾時美國係被中國統治架?
要管埋你疫情控制上?

自己地方自已唔識管理既咩?
我諗佢嘅對象只係美國人。
大選年,美國求連係政黨可以用名種謊言欺騙美國人,吸取佢哋嘅支持。

世衛作新冠源頭獨立調查,
應該要查電子煙白肺病.和美國大流感..

不過美國一定阻止,到時世衛應如實報告全世界...

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-5-18 09:18 AM 發表

我諗佢嘅對象只係美國人。
大選年,美國求連係政黨可以用名種謊言欺騙美國人,吸取佢哋嘅支持。
O....
唔駛問,一切都係中國衰,中國搞事。中共累街坊。

浸浸做得非常好,只係被中國累。

希望大家支持浸浸連任。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-5-18 09:18 AM 發表

事實共9譚德塞就係掩護赤共反對各國旅遊限制措施
你話美帝爆疫分別由咩地方輸入我冇意見
但赤共4圍播毒係事實
大6L食退消藥入境4圍抹口水唔係秘密
我反而覺得美帝而家先講真係消息太慢
CDC or CIA一早上嚟HKD就唔會咁 ...
中國响12/1發表新冠病毒基因序列,但美國卻已响11/1開始研發疫苗。所以更有理由相信新冠病毒係由美國散出去。

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]