• 瀏覽: 21,703
  • 回覆: 209
  • 追帖: 1
+7
樓主 有漢奸走狗賣國賊請求美軍登陸香港 你認為美軍可能來嗎(除咗來渡假叫鷄既水兵)

打鬼咩,戰時美軍根本唔敢入沿海2000公里,唔好話近岸大量岸基戰機同反艦導彈,淨係東風都夠消滅美艦隊,除非用核武互滅,否則,真係睇唔到美軍有贏面

對,中國軍事實力確實與美國有很大差距,但係中國即便敗,美國也只能慘勝,個人觀點,熱戰基本無緣,冷戰或者顏色革命,搞搞內部分化,金融戰,信息戰早已展開,各有勝負,如當下之香港,不就係中美博弈嘅戰場嗎!

中美打個屁咩?仲要出幾百萬幾千萬士兵喎,又無咁ON9呀?
除非中美傾好系台灣練兵打下咁架

如果中美真系打,只會導彈互射啦,大家都打唔死大家
有咩比生產導彈飛單平靚正? 想見J21 vs F22? 尼D用來呃細佬仔啦! 同用來呃市民
來呃經費

中美如開戰,都唔駛一個月可能都無戰機可以升空,大家都唔夠生產力生產戰機,咁更唔講咁航母啦

引用:
原帖由 子月月 於 2020-5-22 03:40 發表
之前睇過一個節目,
係講述全球最大汽車玻璃生產商福耀玻璃,
早幾年係美國設廠遇到既問題,
原本需要請1800名技術工人,
最後只請到約600位,
最年輕一位58歲。
Fuyao在2014年設廠才公開招聘800個各項職位,何來"需要請1800名技術人員"之說?
而且Fuyao開出來的條件吸不吸引也是很影響應徵人數的好嗎

同時二戰時美國就已經有600萬個你口中的大媽跑進工廠工作了,所以請不請到"技術工人"在戰時體制下是必須嗎?

3 星期搞掂中共

引用:
原帖由 fb2276048d1377 於 2020-5-27 08:42 PM 發表

我給你300年,都未必得。
300年一個朝代周期
老共都可能唔存在
但美國都一同唔存在

越南 都唔係打敗 佢老味? 

當然 債仔 唔想還 $$$$$$$$$$$$$$$$$ 都係情理之中!!!
引用:
原帖由 mflyer 於 2020-5-27 11:34 PM 發表
越南 都唔係打敗 佢老味?

引用:
原帖由 erkc 於 2020-5-27 08:10 PM 發表

Fuyao在2014年設廠才公開招聘800個各項職位,何來"需要請1800名技術人員"之說?
而且Fuyao開出來的條件吸不吸引也是很影響應徵人數的好嗎

同時二戰時美國就已經有600萬個你口中的大媽跑進工廠工作了,所以請不請到"技術工人"在戰時體制下是必須嗎? ...
你還沒有回應#131美國現存還有什麽工業。

你說的那些美國大媽入到廠,仍有熟練技工指導,同時她們都是在要技術的崗位?

當年美國可以登月再返來幾人次,現在....

美國反而不驚,打完不論輸.贏都會走,它拍佔領你們中國,中國人成為美國公民,全部中國人移民去美國.反而怕俄佬趁機會搶中國土地

海軍和空軍和美軍還有相當差距。但是不能一概而論,要看什么樣的作戰任務和條件了。家門口的話美軍沒有勝算

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2020-5-18 08:18 AM 發表
大約20多年前, 美國曾經也嘗試過一次 電腦模擬戰,
那次模擬戰的結果是 中國 擊敗 美國太平洋艦隊,
只有在美國和日本 聯軍 才能打敗中國軍隊 。

不過 無論 是20年前還是今次的軍事 模擬戰,
重點是美方 沒有派出全國的軍力, 只是使用太平洋艦隊,
也是說 在模擬戰中 美國 使用約四分之一 的軍力, 來對抗中國全國軍力,
所得出來的結果。

美國的軍事專家事很謹慎的, 只會 ...
發請帖美軍都唔敢同中國係家門口玩命

樓主有預知能力?十年後嘅事都知道,莫非係金童傻燃再世?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]