• 瀏覽: 632
  • 回覆: 11
衛生署衛生防護中心傳染病處主任張竹君於記者會表示,本港今日(17日)新增3宗新型冠狀病毒輸入個案,均從巴基斯坦抵港,包括79歲男子,以及兩母女(39歲女子及10歲女童)。本港累計有1055宗確診和一宗疑似個案。

張竹君表示,一名29歲香港男子於英國確診,去年5月到英國居住,今年新年曾返港,5月1日於英國出現喉嚨痛病徵,5月10日到英國醫院的急症室求診,其後證實確診。男子隨後病情好轉,今日乘搭國泰航空CX252返港,送往威爾斯親王醫院留醫。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20200517/s00001/1589704099075

好彩無新增本土感染個案,
不過外地來港既,隔離穩陣 D

點解放棄晌英國治療呀?

這個從英國確診年青男子好有錢的嗎?可以甘任性。而英國醫院醫生可以讓一個確診高傳染病病人出院?航空公司為何批准登機,同機所有人可否索償?真不知所謂!

引用:
原帖由 liuche01 於 2020-5-17 08:40 PM 發表
點解放棄晌英國治療呀?
吾通英國重視疫情既程度比香港低?!

5月10日確診就走返香港在飛機上播毒,呢隻咁自私嘅仆街唔咒佢冚家剷都唔得.

引用:
原帖由 加燦 於 2020-5-17 09:12 PM 發表
5月10日確診就走返香港在飛機上播毒,呢隻咁自私嘅仆街唔咒佢冚家剷都唔得.
佢會吾會又係黃絲來?

英國已經確診 你返港醫? 英國咁香唔係英國醫?包機一條友返香港?如果唔係全機多謝你呀

原來係英國確診咗仲可以周圍走架?坐飛機都無人阻止?大陰蒂國大爆發唔係無原因。同機d乘客真係大鍋

又係染病返港

嘩!!!好過份!!!香港想無第二波疫情都幾難!!!

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2020-5-17 08:37 PM 發表
衛生署衛生防護中心傳染病處主任張竹君於記者會表示,本港今日(17日)新增3宗新型冠狀病毒輸入個案,均從巴基斯坦抵港,包括79歲男子,以及兩母女(39歲女子及10歲女童)。本港累計有1055宗確診和一宗疑似個案。

https://fs.mingpao.com/ins/20200517/s00001/5693f7c7e1262cc6b00ebbc24575d13c.jpg

張竹君表示,一名 ...
英犬唔好番黎播毒呀

引用:
原帖由 Domson 於 2020-5-17 11:14 PM 發表
原來係英國確診咗仲可以周圍走架?坐飛機都無人阻止?大陰蒂國大爆發唔係無原因。同機d乘客真係大鍋
呢 D 咪就係民主國家既政策

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]