• 瀏覽: 18,594
  • 回覆: 133
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 starr 於 2020-5-17 08:25 PM 發表

歐洲聯盟(EU)4月起草擬WHA提案時納入調查新冠病毒起源以及要求了解世界衛生組織應對疫情的作為,盼加強全球衛生安全。根據WHO最新公布的資料,這份決議草案名稱為「應對COVID-19(新冠病毒) ...
支持立即對美國德特里克堡生化基地進行調查,還有電子煙白肺病的病例檔案,我相信會在那裡找到一切答案

要使得身後站著的永遠是朋友而不是敵人,要讓人離開人世的時候也帶著微笑
要健康、快樂地活著,就要有較好的身體,不光是爲自己,也是爲了家人,爲了所有愛你的人和你所愛的人,要保護好自己的身體。
熱賣及精選
查一查無壞,美國應該舉手ok 如唔比查笑料了。中國亦要查,查到是誰是源頭為止。

回覆 引用 TOP

要查就"同時"“同等”咁一齊查大部份爆過嘅地方包括澳洲、加拿大、日本、新西蘭、英國,韓國,美國,淨查中國就唔該慳番!

I may not be better, but I am different !
引用:
原帖由 starr 於 2020-5-17 08:25 PM 發表
https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2645000/2645217/900x600_604615969649_1024.jpg

歐洲聯盟(EU)4月起草擬WHA提案時納入調查新冠病毒起源以及要求了解世界衛生組織應對疫情的作為,盼加強全球衛生安全。根據WHO最新公布的資料,這份決議草案名稱為「應對COVID-19(新冠病毒) ...
其實邊個源頭好難查,無一個國家好似中國咁坦白,一發現人傳人即刻通報。
仲有,冠狀病毒一向存於大自然,只係睇變種勁唔勁,好多專家都話過,今次病毒亦會繼續變種,直至適應和人類供存活,病毒好聰明唔會殺死自己宿主

美國呢次大銀鑊了
怪不得急急籌款要做17倍的火箭推進器啦,原來是為搭載著草

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2020-5-17 09:48 PM 發表

其實邊個源頭好難查,無一個國家好似中國咁坦白,一發現人傳人即刻通報。
仲有,冠狀病毒一向存於大自然,只係睇變種勁唔勁,好多專家都話過,今次病毒亦會繼續變種,直至適應和人類供存活,病毒好聰明唔會殺死自己宿主 ...
唔難,成個大箭靶在德特里克堡,一查就水落石出啦

難在,美國會殺人滅口,邊個夠胆查

回覆 引用 TOP

同意,先查最多個案既美國

回覆 引用 TOP

中國應該贊成同參與調查美國肺炎的源頭, 中國更加要要求做領隊, 帶領WHO專家團隊去美國搜查所有病毒研究所, 睇下美國肺炎是如何洩漏出來的...

回覆 引用 TOP

查...就一定要查,但先全力解決疫情問題,之後再調查,不過到時可能查唔到,但是若果現在去調查,班調查員好容易會中招,咁又點算呢?

回覆 引用 TOP

引用:
https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2645000/2645217/900x600_604615969649_1024.jpg

提案冇美國?

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2020-5-17 08:31 PM 發表

老美一定由得世衛查
但絕對唔會配合
亦絕對唔會承認世衛既調查結果
不能排除調查出來話係中國源頭, 美國要買通調查員唔難。
世界都幾乎畀美國控制晒, 現今還有中立可言嗎?!

剛睇到環時出左社論:
https://3w.huanqiu.com/a/de583b/3yH6FcdNoeX

对病毒起源的科学调查应当开展,但是第一,它需要由世卫组织主导,而不能由任何国家或地区组织主导。第二,调查需要是科学公平的,不仅中国有可能与疫情相关的元素被纳入调查范围,美国等各国的相关因素同样要被纳入调查范围。美国不断发现更早的新冠病毒的确诊感染者,特朗普总统还表示美方1月11日就已开始研制疫苗,美国去年冬天的流感中到底藏了多少新冠肺炎病例,这些都应成为调查不放过的线索。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2020-5-17 10:58 PM 發表

提案冇美國?
報導冇列晒60個國家,亦冇提美國

回覆 引用 TOP

拒絕咁系好咯。其它國家唔系盲既。你老美左推右推。明眼人都知乜事。。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]