• 瀏覽: 28,208
  • 回覆: 194
  • 追帖: 2
+11
引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2020-5-14 07:59 PM 發表
邊有人同錢作對
X2 , 現在的中國, 就好似上世紀七八十年代的美國,機會多呀

會撤都不會現在就告訴你吧

係未來50年,唔做中國十四億人生意只有死路一條🤗

市場巨大。

新華網,完。

呢家連商家佬都要被政治、真係好睇過子華楝篤笑、其實想要呢D商家搬返入去自己度、唔係冇可能架、唔搬出中國就狂加懲罰性徵稅囉、反正呢家全球剩係識玩政治、都唔係玩緊自由貿易、連商家佬係邊度設廠都管、真係極權民主既國家囉、

政客搵政治錢
商家就搵商機錢
都係搵人民錢
不過美國就有個商家做左總統

住過城市,誰會想返鄉下呢?返鄉玩下就冇所謂!

豐田好心做下樣,搬個manual 印刷返日本啦!

生意人點會同你傻

錢錢錢

美國巳經過氣。

附件

Screenshot_20200514_212146_com.news.on.jpg(114.83 KB)

Screenshot_20200514_212152_com.news.on.jpg(143.81 KB)

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2020-5-14 08:22 PM 發表
日本軟庫投資阿里賺大錢。日本企業投資masterkong.在中國生公仔noodles 賺錢。日清在香港投資穩定
可以肯定如果阿里係尾國公司,軟庫一定攞唔走佢喺股票市場所賺嘅錢,尾國會不用其極方式令你嘔番出嚟。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-5-14 08:02 PM 發表
中國市場之大不是其他地方可比擬,做生意梗係向錢看,政治嘅嘢,都係留返畀政客啦
純計人口,印度都多,但人均消費力真係天同地既差距,內地消費力的確係超級強勁,你叫啲外商佬邊捨得走呀

引用:
原帖由 win9876432 於 2020-5-14 07:58 PM 發表
香港《南華早報》網站5月13日以《離開中國?不,謝謝,一些日本公司對東京的現金獎勵說不》為題報導稱,分析人士說,日本政府向公司提供補貼,以促使它們離開中國,進而實現所謂供應鏈多樣化,但這種做法不大可能促成大批人員回流日本或前往東南亞國家。

報導稱,受訪的5家日本公司全都表示,它們打算繼續在中國生產,理由是中國仍是一個至關重要的市場,把大部分業務遷至別處不僅代價高昂,而且會造成不必要的混亂,尤其是 ...
㗎仔參加天朝做東贏省同台灣省琉球省做姊妹省省腫書記有得你做

中國訂單根本多到做唔晒,而家搶人做野,24小時加班

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]