• 瀏覽: 28,186
  • 回覆: 194
  • 追帖: 2
+11
引用:
原帖由 得閒看看 於 2020-5-16 12:10 AM 發表

因為你一講佢哋即刻話你犯咗乜乜條例,第一時間凍結晒啲機器,甚至資金。
美國就真係成9日話人犯咗乜乜條例凍結資金lor

引用:
原帖由 win9876432 於 2020-5-14 07:58 PM 發表
香港《南華早報》網站5月13日以《離開中國?不,謝謝,一些日本公司對東京的現金獎勵說不》為題報導稱,分析人士說,日本政府向公司提供補貼,以促使它們離開中國,進而實現所謂供應鏈多樣化,但這種做法不大可能促成大批人員回流日本或前往東南亞國家。

報導稱,受訪的5家日本公司全都表示,它們打算繼續在中國生產,理由是中國仍是一個至關重要的市場,把大部分業務遷至別處不僅代價高昂,而且會造成不必要的混亂,尤其是 ...
生產工廠走左,沒有工資,又未到轉到型,產品都要有市場,未有市場代替中國,無擬系自尋死路

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-5-14 08:35 PM 發表
但日本泥頭車已離開了中國市場
即係好似三叔L G手機退出中國市場一樣?

咁繼續囉

引用:
原帖由 win9876432 於 2020-5-14 07:58 PM 發表
香港《南華早報》網站5月13日以《離開中國?不,謝謝,一些日本公司對東京的現金獎勵說不》為題報導稱,分析人士說,日本政府向公司提供補貼,以促使它們離開中國,進而實現所謂供應鏈多樣化,但這種做法不大可能促成大批人員回流日本或前往東南亞國家。

報導稱,受訪的5家日本公司全都表示,它們打算繼續在中國生產,理由是中國仍是一個至關重要的市場,把大部分業務遷至別處不僅代價高昂,而且會造成不必要的混亂,尤其是 ...
開公司,中國市場咁大咁穩定,做咩要搬返日本等仆街 ?
打份工,俾我就更加情願在中國工作,居住環境好,唔洗食輻射嘢,
重點是美國肺炎肆虐全球,中國是唯一大國淨土,係人都唔想離開中國 !

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-5-14 09:45 PM 發表
留在中國的是供貨給中國市場 + 盡量污染中國
其他市場: 撤離中國
一早已計劃好.
仆街仔繼續用自己幻想出黎的事打飛機啦

[quote]原帖由 光棍man 於 2020-5-14 08:16 PM 發表

日本丶美國以為出錢就可以拆散中國產業鏈,真係好天真幼稚

信徒說是大陸黑客作的

“離開中國?不,謝謝!”

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-5-14 08:34 PM 發表
當日豪言壯語「誓死追隨美國抵制中國!」

無奈身體最誠實。
日笨軍事靠每各,經濟靠中國,手相都做到吐血,重點係春袋比 契哥鏈住(左右做人難)😱😱

美國人都唔喺美國設廠,離開美國才是出路

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-5-14 09:57 PM 發表

咁就梗係為錢啦
你不再為理想/原則/正義…………?

點解西方世界係要對付中國?
中國制造的現在又平又靚,科技又先進又平價
我們中國人又不是想侵略其他國家
只是想做好一樣產品供應畀全世界
有廉價的產品人民便不用高昂費用去支持生活
中國有錯嗎 現在已經是小康社會人民安居樂業
又有錯嗎?

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-8-14 11:57 PM 發表
點解西方世界係要對付中國?
中國制造的現在又平又靚,科技又先進又平價
我們中國人又不是想 侵略其他國家只是想做好一樣產品供應畀全世界 有廉價的產品人民便不用高昂費用去支持生活 中國有錯嗎 現在已經是小康社會人民安居樂業又有錯嗎 ...
https://youtu.be/8IUDj8_3t4M
熱愛中國的西方人:中國是一片樂士

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]