• 瀏覽: 3,780
  • 回覆: 72
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 erectdick 於 2020-5-13 04:07 PM 發表
關陳煩乜樹呢?專業嘅都矛人要負責。學會又矛出聲。又矛人坐監。只係某d人唔爽喳!所以成立委員會d官腔機構根本浪費時間。
陳煩係乜q都係由報章話比佢知, 自己唔會去監督
咁你話係咪要問責?

引用:
原帖由 74x 於 2020-5-13 04:30 PM 發表

陳煩係乜q都係由報章話比佢知, 自己唔會去監督
咁你話係咪要問責?
所有工程都應該該歸工務局去睇,陳煩去食燒肉,睇動土,舞獅。工程歸工程。如果死人冧樓都係工務局去睇。所以不是乜差都係陳煩。加上有N多專業團體在工程裏面,佢真係識條鐵。所以俾錢果d人去做好份工。有問題應先雞曬果d有牌有份簽名d粉腸先。矛人批准誰可繼續下個工序。這個是機本。所有有簽名嘅先人頭落地,最後至係陳煩。利申我唔姓陳嫁。

引用:
原帖由 erectdick 於 2020-5-13 05:06 PM 發表

所有工程都應該該歸工務局去睇,陳煩去食燒肉,睇動土,舞獅。工程歸工程。如果死人冧樓都係工務局去睇。所以不是乜差都係陳煩。加上有N多專業團體在工程裏面,佢真係識條鐵。所以俾錢果d人去做好份工。有問題應先雞曬果d有牌有份簽名d粉腸先。矛人批准誰可繼續下個工序。這個是機本。所有有簽名嘅先人頭落地,最後至係陳煩。利申我唔姓陳嫁。
...
若乜Q都是從報章得知,同茶客有乜分別?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-5-13 04:00 PM 發表

13碎黑記........佢代表果間野話特派, 唔係童工冇勞保, 唔關佢地事wor
咁學校有黑學生, 又唔見校長+班主任出黎負責???
你同隻文盲曱甴講法律

引用:
原帖由 sunvoice 於 2020-5-13 02:51 PM 發表
沙中線紅磡站工程一再出現醜聞,政府昨(12日)公布獨立調查委員會最終報告,裁定港鐵及承建商禮頓須對各自管理和監察系統出現

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200513/photo/bkn-20200513130215450-0513_00822_001_01b.jpg?20200513141951

建制都唔撐
但777又點捨得炒陳帆
頂多學三耳平調

新聞來源連結 ...
呢啲時候就真係懷念殖民年代。
殖民年代,所謂監管都只係搵人落去睇記錄同進度。使乜負責。就好似南丫海難事件咁,驗船都只係走過場,連圖都唔使睇。
比較靠譜嘅係消防,因為佢哋要入火場救火。疏忽等於險害自己人。
冰封三尺、非一日之寒。而且公孫員係金飯碗,思維因循,想炒又係難於登天。百多年打制,唔係咁推倒。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-5-13 06:01 PM 發表

呢啲時候就真係懷念殖民年代。
殖民年代,所謂監管都只係搵人落去睇記錄同進度。使乜負責。就好似南丫海難事件咁,驗船都只係走過場,連圖都唔使睇。
比較靠譜嘅係消防,因為佢哋要入火場救火。疏忽等於險害自己人。
冰封三尺、非一日之寒。而且公孫員係金飯碗,思維因循,想炒又係難於登天。百多年打制,唔係咁推倒。 ...
時代不同, 無得比
互聯網已大大改變取得資訊的成本, 導致帆局取得訊息的速度, 比報紙佬, 以至一個師奶都要慢

不知不覺

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-5-13 04:00 PM 發表

13碎黑記........佢代表果間野話特派, 唔係童工冇勞保, 唔關佢地事wor
咁學校有黑學生, 又唔見校長+班主任出黎負責???
咁香港黑社會咁耐都未搞掂~一哥同777係咪要問責

只要厚顏無恥就得。如果可以再黎過,唔單止粱錦松,連掃把頭都唔會下台。

爛透了的政權

石議員其實有無攻錯對象,好多工程問題發生進行中的時候,應該是前局長張炳良任內,現任陳局長上任接火棒乃野,都幾可憐。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-5-14 02:12 AM 發表
石議員其實有無攻錯對象,好多工程問題發生進行中的時候,應該是前局長張炳良任內,現任陳局長上任接火棒乃野,都幾可憐。
事件2015年已被揭發,陳帆2017年才上任,依家被石禮謙搞,好明顯,出身自機電署的陳帆不受建造界操控,觸犯了建造界的利益,代表地產及建造界功能界別的石禮謙要出手玩陳帆。

潘悼紅yc人渣早日收皮

潘悼紅yc人渣玩手段

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-5-14 02:12 AM 發表

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]