• 瀏覽: 58,780
  • 回覆: 12
  • 追帖: 3
+21
大把人無野做
唔使特別關心大學牲

牠們要攬炒,自然有牠們的方法生存,你使擔心牠們

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-5-13 07:33 AM 發表
係黃既就抵能死,係藍既唔使驚搵董伯同cy就ok。
Cy 點分到求職者是曱甴?

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-5-13 08:08 AM 發表
我已經同HR講明如果以後有大學生interview , 呢幾年畢業個啲全部唔洗嚟,以後都會咁做,完全唔會考慮呢兩年的大學生。

我身邊幾個自己開公司嘅老闆都係一樣咁做。

因為真係太恐怖,唔敢請,本身呢幾年畢業個啲工作能力已經低,一陣你又暴動又罷工又去和你乜和你物,lunch又去唱歌,工作表現有問題我炒你又話我哋政治迫害你,你罷工失踨HR搵你一陣又話公司白色恐怖你,我怕撚咗呢班青山少年,情願貴啲請 ...
分析獨到

你炒佢,佢起你底,又話接你個仔放學

點算?

引用:
原帖由 山上的天才 於 2020-5-13 08:17 AM 發表

非黑暴非曱由大學生,應該一早走出嚟反黑暴反反攬炒,唔出聲就俾班白痴代表咗,若果搵唔到工,都要怪你地自己!
你想多了
今時今日都無乜邊個大學牲唔黃

開放市場

引入內地大學畢業學生

引用:
原帖由 shizuma 於 2020-5-13 10:54 AM 發表
好多公司話依幾年唔請新畢業生
佢哋會覺得無可能

因為工一定要有人做

唔請佢哋請邊個?

強烈要求政府開放市場,引入更大陸優質大學生

引用:
原帖由 Mich281963 於 2020-5-13 11:04 AM 發表

建議藍的大學生返內地穩工,內地地方大,真系大把機會!!!雖然人工表面不及香港,但勝在生活成本低,當然,你要有本事實力喇,心態因素是主要,香港人其實不是優勢,語言表達能力才是優勢! ...
阿生,香港學畜出名語言表達能力差

返大陸?人地無人嗎?點解要你?
返到去,香港大學畜什麼也不是

引用:
原帖由 LEE1989 於 2020-5-13 11:07 AM 發表
依家考警察,體能掂,識字,99%收
牠們說做黑會比朋友睇唔起,仲要咒死全家及起底,禍必及家人

引用:
原帖由 邪惡死神 於 2020-5-13 11:15 AM 發表

因為怕一唔啱佢地心意,就掟過彈蛋比老板嘆!
最慘是禍必及家人
起埋老細底,接佢家人返工放學,死未

引用:
原帖由 john117 於 2020-5-13 11:31 AM 發表
政府應該盡快搞特別失業援助金, 為期6個月
而唔係只派錢俾僱主
又政府?
香港人不是6成民意反政府嗎?

有事就求政府

引用:
原帖由 萬家進擊的弟弟 於 2020-5-13 11:42 AM 發表

唔係咁絕對,只係黃甲曱多啲啫!其實好多係冇咩政治立場嘅,但一定反對暴力嘅!
一個班裡大部分曱甴
你唔順從佢哋就打你
最後成個班都是曱甴
有人敢唔做嗎?

太多人失業

他們也會和大學生爭工作

你做老闆,同樣價,請有經驗失業人士 or 無經驗的大學高?

引用:
原帖由 說好的不離不棄 於 2020-5-13 06:33 PM 發表
求仁得仁,成功攬炒,揾唔到工米做乞衣囉

11141300 11141301 11141302
做乞衣好型

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]