• 瀏覽: 523,496
  • 回覆: 108
  • 追帖: 170
+506
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-5-12 08:56 PM 發表
細心觀察,不難發現由兩辦開聲打起,林鄭政府及建制派的反制行動就變得積極起來。

只說幾件事:

終於我們見到了動起手來的建制派,葉劉護航,陳偉強動手,耳目一新,最終犯民死剩把口,仍要暫時退走。再到林鄭派口罩,密不透風,再借一個完大教獸出口風,星期一公佈,星期二開始登記,這數天已有市民收到銅心口罩,真是快狼準。你有你YC曱甴在嘈,我有我做事節奏,就算不領銅心口罩,市面口罩亦已因此而降價,真有聲東擊西 ...
即到即到

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-5-12 08:57 PM 發表

即到即到
打多咗兩個字,輸咗兩個馬鼻

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-5-12 08:56 PM 發表
細心觀察,不難發現由兩辦開聲打起,林鄭政府及建制派的反制行動就變得積極起來。

只說幾件事:

終於我們見到了動起手來的建制派,葉劉護航,陳偉強動手,耳目一新,最終犯民死剩把口,仍要暫時退走。再到林鄭派口罩,密不透風,再借一個完大教獸出口風,星期一公佈,星期二開始登記,這數天已有市民收到銅心口罩,真是快狼準。你有你YC曱甴在嘈,我有我做事節奏,就算不領銅心口罩,市面口罩亦已因此而降價,真有聲東擊西 ...
最正係鄧Sir揸差,噚日睇新聞,阿Sir揸住殺它死對準目標,真係開心過執到金

一晃十二年,中國由無盡的苦難一路走來,還記得溫總語重心長的一句: 多難興邦……

http://opinion.people.com.cn/n1/2020/0512/c1003-31706271.html

引用:
原帖由 kim_12346 於 2020-5-12 09:57 PM 發表
樓主提到的鐵礦石
中國剛剛宣佈運用區塊鏈技術與澳洲的鐵礦石供應商實現人民幣結算
袋鼠佬醒目,綠背分分鐘縮水,紅衫魚嚟緊硬淨好多

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-5-12 10:08 PM 發表

玩禁耐終於還拖!

最差的時刻到底幾時至到?

恐懼源自未知的未來,從未遇過的暴動,天天上演,生於亂世的香港!
浮哂面,未嘗唔係好事

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-5-12 11:25 PM 發表

智商低,除咗這個理由我都諗唔到其他理由。
憎人富貴厭人窮,膚色使然

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2020-5-12 11:28 PM 發表

因為佢係白種,自覺比黃種人高等,咪黐埋尾國,諗住可以欺負中國。
同感

引用:
原帖由 kylohk 於 2020-5-12 11:31 PM 發表

最搞笑就係澳洲傳媒比英國嗰啲更加積極唱衰中國! 澳洲嘅國力大家心知肚明。
澳洲近年好多富二代移咗民過去,對住華人冇哂優越感,心理不平衡。

引用:
原帖由 nldw 於 2020-5-12 11:52 PM 發表

報到
三眼係咪
A眼,B眼同C眼
America
British
Canada
C眼咪加拿大囉

引用:
原帖由 hanE 於 2020-5-13 01:11 AM 發表

如柒冇普癲到無譜香港有難了!
而家已經有難,唔通美國會錫住香港?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-5-13 08:14 AM 發表

"本港放寬限聚措施過母親節,然而「鬆綁」不過5天,可能再現本地感染新冠病毒個案,連續23日「零紀錄」或會斷纜。昨傍晚有消息稱,荃灣梨木樹邨5座有六旬婦初步確診,她曾因發燒求診,近期無外遊,同住家人昨晚送往檢疫。中大呼吸系統科講座教授許樹昌表示,婦人病毒量高,有傳染風險,初步未找到感染源頭,需觀察個案會否引起爆發或持續出現不明來源本地個案,若情況不理想,或要收緊防疫措施,甚至考慮推遲復課。" ...
啱啱過完母親節就爆單咁嘢,嗰日可能同屋企人出街慶祝,會唔會一大棚人需要隔離?

引用:
原帖由 tommy414 於 2020-5-13 08:14 AM 發表

就算一直無本地感染,只要一開始通關風險都會升高,而且又無疫苗,即係無論有否本地感染口罩都要戴多3至6個月以上。至於老人家,危機意識係低少少嘅,不過唔少人鬆懈咗亦都係事實。 ...
一過關風險係會升高,內地驚香港傳上去

引用:
原帖由 y98141 於 2020-5-13 11:49 AM 發表

其實佢都幾勁,追左大叔幾個post,個個回覆都派豬,我都沒時間睇曬禁多個回覆
瞇埋眼係咁㩒,冇乜誠意,連曲線L都收豬。

引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-5-13 12:16 PM 發表

那時國內唔知點解特別多天災。也可能是因為基建做得唔好,又無好多方面規劃到,一有天災真係骨牌效應全縣遭殃。

當時任何災區都會見到溫總係第一時間到現場。胡書記的存在感反而很低。70週年國慶時,我見到胡總滿頭白髮,又諗起那些年的日子,佢受的是明刀暗槍,也不能找誰來「撐腰」,因為全國人民就是靠他「撐腰」。老一輩的低調忍耐,邊個仲會認同?做好份內事就巴不得全世界話佢做得好;做錯左就多多藉口唔認 ...
虎近逃,溫加飽
意頭考慮

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]