• 瀏覽: 523,119
  • 回覆: 214
  • 追帖: 170
+506
sign in

引用:
原帖由 zoe~berry 於 2020-5-12 09:33 PM 發表

睇劉珮玥子就真
佢和Jeannie一起去露西亞

引用:
原帖由 y98141 於 2020-5-12 11:01 PM 發表
解放軍演習
點解要馬賽克?

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-5-12 11:42 PM 發表

你話袋鼠係西方國家咩,佢地理上係地球偏遠一角遠離歐洲經濟文化中心,文化上只係以前嬰國低下層罪犯留落嘅市井文化,國際政治影響力接近零,唔係做大嬰帝國嘅狗就係尾國嘅狗,政治侏儒一隻,因自卑而自大。 ...
承前,如果美國世界警察的警長,澳洲頂多是「首席警員」,因為副警長是以色列等盟友

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-5-13 12:08 AM 發表

瑞典都算係北歐大佬. 民主典範. 制度上, 價值觀上同中國有矛盾都好正常.
我諗係貴族睇唔起新發財咁既心態掛.
以前瑞典好威,領土有今天的芬蘭和波羅的海等,後來比露西亞彼得大帝打敗面Dup左

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-5-13 09:11 AM 發表

瑞典嘅現代戰爭之父古斯塔夫二世,用新嘅作戰方式初頭係威咗一陣,打到去法蘭克福,不過戰線拉長後,再向南打就吃力了,最後古斯塔夫二世仲戰死沙場,瑞典軍由勝轉敗,一直縮番去波羅的海。
法國睇到德王(神聖羅馬帝國)已經頹勢畢現,就拉埋瑞典再向德王夾攻,打到德意志心臟奧地利,法國想要維持一個分裂嘅德意志,唔想瑞典得益而坐大,因此停戰唔再打,大家吞併德意志部份領土作戰利品。 ...
最後瑞典連芬蘭、挪威都冇

https://youtu.be/8uIPG-UrANM

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-5-13 09:56 PM 發表

14世紀一場鼠疫,歐洲人差啲幸加橙,死咗 1/3人口,歐洲人冇沖涼習慣,而歐洲嘅猶太人就日日沖涼,因為比歐洲人衛生,猶太人冇乜人中招鼠疫,而且猶太人喜歡埋堆自己友聚居,有自己嘅水井唔用歐洲人嘅水井,歐洲人就懷疑係猶太人向佢哋水井落毒,於是捉啲猶太人嚟嚴刑迫供,冇幾耐瑞士日內瓦話捉到個落毒嘅猶太人,於是群情洶湧演變成種族大屠殺,隨後近 200年,東歐西歐嘅猶太人幾乎絕跡,到底屠殺咗幾多猶太人 ...
所以西人不斷受疫症影響,31看世界就教人如何清潔——外國有洗潔精和漂水

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-5-13 08:46 PM 發表

三十歲~ 進入明顯分水嶺階段
係我果代
絕大部分正常人
都係出盡力,
拼命博殺努力工作,
好多直頭拖都吾得閒拍。

呢段黃金歲月,
分分鐘都超級寶貴
瞓覺都吾夠時間~
老友約食飯都要安排,
走去犯法?

吾話呢代人 on 9 都難! ...
今日搞到九點先收工

引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-5-13 08:14 PM 發表

佢人生從此更精彩。而惡橋同逃緊生佢地繼續高薪厚職,做曱甴王羅光環,覺得不爽就學涼瓜杰咁叫人用暴力解決問題。佢出口班低b黑暴出手。完美! ...
借馬兄post的圖

跟香逸一樣的discuz平台

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-5-13 06:47 PM 發表

抵抗力可以自小培養,適者生存。

天竺有民族覺醒嗎?

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-5-13 06:06 PM 發表

真正有見識嘅白皮鬼其實驚中國再強大,如拿破崙,佢被流放嘅時候講過- 如果我係英國人,邊個話要同中國打仗就係國賊。
只不過拿破崙太先知得滯,中國跟住衰足百幾年,要到 20世紀 50年代先實現佢嘅預判。

11141221 ...
1860年無事,但1951年的朝鮮「祖國解放戰爭」就中招

點解拎爛轆冇提過露亞西,1812年露國的衛國戰爭已經打到(1941-45就是偉大的衛國戰爭)

柴灣的司機1812序曲連火炮伴奏
https://youtu.be/XimpspeYWKA

引用:
原帖由 cowcow8866 於 2020-5-13 04:25 PM 發表
如果係真強姦我支持要嚴正執法。

但如果係屈強姦落假口供,我都支持嚴正執法。

以警察之前查左深水埗露宿者單案,初初得兩個警察被停職同拘捕,後尾都成條TEAM拉哂停哂職告老妨,士沙販毒最尾都拉埋小隊指揮官告公職人員行為失當就知警隊高層根本唔會包庇下屬。 ...
士沙=?治安警察警長?

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-5-13 10:37 PM 發表

因為內地唔會俾班耶撚入去洗內地人腦
大陸有三自教會,連我鄉下都有教堂

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-5-13 10:33 PM 發表

30-40
正常人忙到死死吓,
要返工,應酬
瞓覺,返亞媽屋企,
做運動,進修,
忙到癲,
邊到有時間暴動?

吾正常的垃圾,放棄左人生,死路一條~
今晚我在地盤處理內務問題搞到九點,一個人好地地點解要做曱甴?

昨晚訓到發夢

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-5-13 02:33 PM 發表

之前黃上司俾我睇過本雜誌 (個名唔係好記得,中文雜誌英文名)
係宗教團體出版
教人點避催淚彈
佢仲叫同事買返本收藏
幾個同事私下都話佢痴線 ...
突破?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]