• 瀏覽: 17,053
  • 回覆: 340
  • 追帖: 2
+5
年年攪哈佬喂班人湧住去,依家又話唔需要海洋公園,都幾得意。

改名叫時代革命海洋公園。黃色經濟圈一定可以將佢起死回生。

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2020-5-12 03:46 AM 發表
教hea,講台 八大丸學學生會,社工被特區政府養得滿肚腸肥,發動甲由revolution
Yes

一視同仁,唔好再比錢迪士尼樂園!

Ocean park 要有財團打救先有用

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2020-5-12 07:59 AM 發表
年年攪哈佬喂班人湧住去,依家又話唔需要海洋公園,都幾得意。
班黃人無咩腦, 有d台獨份子吹咩就跟咩...

公園始終要生存,佢打開口有㝍明只准內地人玩嗎?

香港建立 鬥獸場,將本土旺師勇武派關進動物籠同獅子競技讓市民買票參觀

海洋公園真係好玩過迪士尼好多,又有水族館、動物,唔似迪士尼全部都假嘢,要執不如迪士尼執啦。
香港本來就容納唔到兩間主題樂園,加上長隆、珠海長隆、新加坡等大型主題樂園都相當出色,又卑班黃狗搞到香港遊客大減,就算今年唔係疫情,都好難捱。

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-5-11 10:55 PM 發表
海洋公園面臨財困,為挽救海洋公園,港府向立法會財務委員會申請撥款54億港元,以支持公園未來12個月營運開支及償還貸款。有

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200511/photo/bkn-20200511183043906-0511_00822_001_01b.jpg?20200511184119

待業的廖小姐批評,政府若支援海洋公園,如同「倒錢落海」,她指疫情下令大 ...
一定要公開過去10年條數!賺幾多錢?袋咗幾多?58億係營運係還債定係比人?每個月營運資金要幾多?關閉期間班高層出緊幾多糧!全部都要公開!唔係到時班高層原來個個月出千萬糧!仲唔減人工仲有人工加就執7咗佢啦!

引用:
原帖由 虎影俠 於 2020-5-11 11:06 PM 發表
我覺得暫時汁左佢先,最多等適當時候先再起返 反正佢入面d設備都舊,唔差左重新裝修
講又講得幾容易

引用:
原帖由 虎影俠 於 2020-5-11 11:06 PM 發表
我覺得暫時汁左佢先,最多等適當時候先再起返 反正佢入面d設備都舊,唔差左重新裝修
你估而家相同規模要幾多錢?門票要收你幾多錢?
我估冇人會在香港起公園。

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-5-11 10:55 PM 發表
海洋公園面臨財困,為挽救海洋公園,港府向立法會財務委員會申請撥款54億港元,以支持公園未來12個月營運開支及償還貸款。有

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200511/photo/bkn-20200511183043906-0511_00822_001_01b.jpg?20200511184119

待業的廖小姐批評,政府若支援海洋公園,如同「倒錢落海」,她指疫情下令大 ...
香港政府可以用54億換股份,然後將海洋公園上市。一定有賺冇蝕!

引用:
原帖由 20west19 於 2020-5-12 07:45 AM 發表
成日話執咗會二千人失業。 大佬你用50億去養二千人呀?  幾年後駛曬,到時係咪又再50億?
我都唔明
既然年年蝕就執啦

幾十億養2000人?
平均每人3百萬喎

咁高人工

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]