• 瀏覽: 6,055
  • 回覆: 108
+7
引用:
原帖由 DocHolliday 於 2020-5-8 10:49 AM 發表

美國今次重傷過中國好多,中國疫情以過,復工後都冇第二波。美國解封後爆唔爆都係未知數。 以經三千萬人失業,中國而家根本唔怕你老美。
經濟崩潰一早就出現,所以要借用病毒之名,掩飾災難真相。

你以為43million嘅人要靠食物銀行維生係突然之間發生嘅事?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-5-8 10:16 AM 發表
差不多3,000萬人失業
好, 傾下lor
唔係3000萬,係已經超過3300萬……

呢隻肥豬奧真係慘. 日日被傻浸點佢出來講大話. 睇佢被記者問到口啞真係好攪笑. 

帶200萬零1隻曱甴頭,加埋菜菜子個頭做見面禮上北京傾啦。

日日講野不同大國典範

美帝仲要傾買中國貨,麥叫係要加關稅丶轉去其他生產綫買貨咩?

如果赤共唔買我哋大美國多啲貨嘅話,咁我哋大美國就會派兵百萬殺入赤土踏平北京活捉習大大噃,到時你哋唔好話我哋大美國言之不預呀!
引用:
原帖由 59804774 於 2020-5-7 08:51 PM 發表
蓬佩奧︰不排除再展中美貿談 促華修正貿易方針
05月08日(五) 09:04
新冠肺炎疫情重擊經濟下,外界關注中國能否履行早前與美國簽訂的首階段貿易協議。 而在中美角力升溫下,美國國務卿蓬佩奧周四(7日)受訪時則指,不排除與中國展開更多貿易談判。
蓬佩奧接受消費者新聞與商業頻道(CNBC)訪問時,直指「如果他們(中國)如早前對我們所言,真的想與世界接軌、想保護知識產權、想進行公平及對等貿易 ...

同美國做生意,就要放棄同其他國做生意,否則好易比美國越洋捉人,話你唔守美國法律

引用:
原帖由 59804774 於 2020-5-8 09:51 發表
新冠肺炎疫情重擊經濟下,外界關注中國能否履行早前與美國簽訂的首階段貿易協議。 而在中美角力升溫下,美國國務卿蓬佩奧周四(7日)受訪時則指,不排除與中國展開更多貿易談判。
蓬佩奧接受消費者新聞與商業頻道(CNBC)訪問時,直指「如果他們(中國)如早前對我們所言,真的想與世界接軌、想保護知識產權、想進行公平及對等貿易 ...
貿易戰好快又再....!

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-5-8 09:56 AM 發表
唔該快D中止質易協議。
貿易協議簽完都冇 L 用,老尾可以單方面取消

蓬佩奧,你老母肯定係雜交,先生到你呢D野種!

引用:
原帖由 59804774 於 2020-5-8 09:51 AM 發表
咪唔好傾 law,等美國自殺式加關稅

引用:
原帖由 今生何求 於 2020-5-8 12:53 PM 發表
   如果赤共唔買我哋大美國多啲貨嘅話,咁我哋大美國就會派兵百萬殺入赤土踏平北京活捉習大大噃,到時你哋唔好話我哋大美國言之不預呀!  
唔派兵你切賓周,死全家…

傻侵同肥蓬要老美全民與佢賠葬

夾萬就打開咗,有本事就嚟搶啦福佳!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]