• 瀏覽: 5,198
  • 回覆: 105
+4
政府早前未有公開「銅芯抗疫口罩」的生產商資料,本身有生產可重用口罩的自由黨黨魁鍾國斌表示,憑現時政府公開的資料,難以評估約3億元的生產費用是否合理。他認為,要製造700萬個口罩,本港未有公司生產涉及的原料銅線,當局擔心原材料被搶購而抬價也可以理解,但認為香港作為高透明度的社會,政府在口罩完成生產後,...

正常吖,好多人揸住部越南手機,話自己愛國

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1524709-20200507.htm?spTabChangeable=0

豉油黨...,立刻諗起香江田氏!

引用:
原帖由 深田えいみ 於 2020-5-7 11:35 AM 發表
政府早前未有公開「銅芯抗疫口罩」的生產商資料,本身有生產可重用口罩的自由黨黨魁鍾國斌表示,憑現時政府公開的資料,難以評估約3億元的生產費用是否合理。他認為,要製造700萬個口罩,本港未有公司生產涉及的原料銅線,當局擔心原材料被搶購而抬價也可以理解,但認為香港作為高透明度的社會,政府在口罩完成生產後,...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15247 ...
一條接唔到張單的怨婦

香港每年都外地進口咁多野
咪益左好多其他國家

自由黨被建制邊緣化
真係不是無因

有本事就唔好登記,自己開發嘛!

鍾國斌好酸,點解政府唔益我嘅.

鍾國斌,你有無開製衣廠??

鍾國斌,醫管局話向全球搜購醫護抗疫物資,你有無出聲話戇撚尻?全球向中國買醫護抗疫物資,香港醫管局竟然話向全球買。

鍾國斌,你有無話港鐵向韓國買地鐵車廂益了韓國???全世界都向中國中車買車廂,港鐵就不向中國訂購,卻向韓國訂購。

香港政府的官就是這樣戇撚尻尻的!!

估唔到香港有咁 L7 嘅「傻B」
咁做乜要飲東江水,唔飲返自己啲尿???

呢條「斌仔」,我除咗諗到佢只係想人哋 BIN 佢 CF 之外,實在諗唔到佢個理論有乜嘢重點。
引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-5-7 11:42 AM 發表

鍾國斌,醫管局話向全球搜購醫護抗疫物資,你有無出聲話戇撚尻?全球向中國買醫護抗疫物資,香港醫管局竟然話向全球買。

鍾國斌,你有無話港鐵向韓國買地鐵車廂益了韓國???全世界都向中國中車罵車廂,港鐵就不向中國訂購,卻向韓國訂購。

香港政府的官就是這樣戇撚尻尻的!! ...

曱甴又話自己係越南種😂

係香港設生產線,又會俾班泛民唱私相授受

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-5-7 11:42 AM 發表

鍾國斌,你有無話港鐵向韓國買地鐵車廂益了韓國???全世界都向中國中車罵車廂,港鐵就不向中國訂購,卻向韓國訂購。

香港政府的官就是這樣戇撚尻尻的!! ...
港鐵車廂,中國,韓國都有.

挑!我擔心美國派人來港劫口罩多啲

800萬個x每個可用60日=4億8千萬個外科口罩

最好解放軍提高戒備,留意美軍南海動向

樁國賓,上次你隻可重用口罩,都話要生產成本成舊水,咁政府同你買,要收幾多錢?

人地唔揾大陸做,揾越南做,都只係40蚊一個,平乸過你倍幾!

提咗你價錢唔實際啦!而家萄葡酸唔得咁多了

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]