• 瀏覽: 13,811
  • 回覆: 160
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 holo3 於 2020-5-3 01:58 AM 發表
香港都算安全,有條件可以放寬一下人數
俾太多人入場/搭枱,我反而唔敢幫襯;你知有隱形帶毒者啦!!

引用:
原帖由 minifigure 於 2020-5-3 02:01 AM 發表
其實好多人為抗疫 唔介意出少次去街慶祝母親節 莫非為寧願為左慶祝母親節就唔介意令母親染病?
根本唔係市民要求放寛過節,係奸商騎劫民意!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-5-3 02:04 AM 發表

根本唔係市民要求放寛過節,係奸商騎劫民意!!
香港做防疫比其他地方做得好好,都平衡返消費者同商家利益

引用:
原帖由 holo3 於 2020-5-3 02:15 AM 發表

香港做防疫比其他地方做得好好,都平衡返消費者同商家利益
就算往年無武肺,奸商都習慣吹噓母親節,谷人消費啦;係都要消費人哋老母先安樂,心理變態既!!

邏輯上根本唔通,如果一家六口一齊住,有事都同餐廳沒關係。況且,入面煮嗰個同伝菜嗰個更加係變數。

我曾經係茶記下午茶(高峰期),我被編坐圓檯,有對夫緀係都要坐我隔離,有2張空卡位近門口,果老婆話近門口大風,D人出出入入,我咪吊7佢兩個,剛有內空卡位,個老婆仆崩鼻咁走過去,我冇理由飲餐下午茶,搵條命博

引用:
原帖由 保護森林 於 2020-5-3 03:00 AM 發表
我曾經係茶記下午茶(高峰期),我被編坐圓檯,有對夫緀係都要坐我隔離,有2張空卡位近門口,果老婆話近門口大風,D人出出入入,我咪吊7佢兩個,剛有內空卡位,個老婆仆崩鼻咁走過去,我冇理由飲餐下午茶,搵條命博 ...
到你唔好彩中左招,你屋企人唔知探你好訂唔探你好,咁係負責任???

其實仲有好多地方好旺,政府都有救濟,黑心老細仲要減人工裁人,問你死未,當然有哋地區需要支援

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-5-2 04:49 PM 發表
飲乜野茶丫 入到去個個人都係篤手機,有幾多個會望住阿媽架
係無親節。

到時六人都唔夠 不如一圍啦

引用:
原帖由 威廉PO 於 2020-5-3 12:31 AM 發表
黑暴再臨,入夜就更加恐怖,晚市將會都係慘淡。。。
放寬咪好囉,可以加速執凹
大家開心,放寬啦,
支持執凹

引用:
原帖由 天生野生的妹頭 於 2020-5-3 06:57 AM 發表

係無親節。
視像老母節咪得囉
在家中睇住老母食
一9樣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]