• 瀏覽: 1,738
  • 回覆: 8

https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1158698/即時-香港-有報道指馬來西亞拒絕本港警高層移民申請

反修例風波,觸發港人的移民意欲。馬來西亞更被指是香港移民熱點之一。有報道指,馬來西亞的「第二家園計劃」拒絕接受香港警察或軍隊人員(本港紀律部隊)移民申請。

有報道指,移民公司馬來西亞第二家園交流中心(MM2H Club)職員確認,早前突然收到馬來西亞政府通知,表明若申請人的職業為警察或軍隊,將不接受申請。報道更引該中心負責人接受訪問指出,有一名警察高層的申請被拒絕。

報道指,有線新聞記者曾以申請者身份,向馬來西亞旅遊部我的第二家園計劃中心查詢,職員指相關政策已經實施,但強調並非針對香港警察,而是外國的紀律部隊都不會接受,原因是想簡化申請。

笑撚死人仇警走狗又囉片面新聞自high了

遇到討厭亂吠衰狗,只需click一下佢個ID,然後又下角加入黑名單,即可落閘唔比佢入
引用:
原帖由 mikemike7252 於 2020-5-2 10:06 AM 發表

https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1158698/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E6%9C%89%E5%A ...
agree:非針對香港警察,而是外國的紀律部隊都不會接受,原因是想簡化申請。

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-5-2 11:24 AM 發表

agree:非針對香港警察,而是外國的紀律部隊都不會接受,原因是想簡化申請。
全宇宙都針對地球既香港既警察
美國警察係蜥蝪人所以點衰都得
做傻西父母真係淒慘

支持樓主。只要買間150萬屋。即比你居留權。怕你loan join
唔通招呼d 窮黑衣垃圾去白食咩?

引用:
原帖由 epos3375 於 2020-5-5 12:25 AM 發表
支持樓主。只要買間150萬屋。即比你居留權。怕你loan join
唔通招呼d 窮黑衣垃圾去白食咩?
白食唔緊要
衰到憎人富貴專搞破壞

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-5-10 11:04 PM 發表
好事,可以等香港警察一心一意擁抱大灣區
你同你婚身c姐一心一意一齊擁抱

暴徒快栘民馬來西亞,可以在馬來西亞建
香港腳流亡政府,教授汽油彈磚頭用法,
幫馬來西亞真普選

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]