• 瀏覽: 754
  • 回覆: 12
你們如果收到錢了,你地點用?

反修例風波及新冠肺炎疫情令香港經濟步入嚴冬,財政司司長陳茂波於財政預算案提出向合資格市民派發1萬港元。陳茂波今日(29日...

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0429_00822_001.html

又話6月派而家又話6月底先有得申請,7 8月派,垃圾

派錢都慢過人……香港政府好鬼廢!
餓死左錢都未到市民手……🙄

街市一舊豬桶骨要舊幾水
好貴呀

正垃圾, 唔係第一次派仲係搞咁撚耐

仲唔快啲派啲窮閪曱甴頂唔住啦!

引用:
原帖由 春天失控的工人 於 2020-4-29 06:42 PM 發表
有錢收了,你地點用?

反修例風波及新冠肺炎疫情令香港經濟步入嚴冬,財政司司長陳茂波於財政預算案提出向合資格市民派發1萬港元。陳茂波今日(29日...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200429/photo/bkn-20200429154933945-0429_00822_001_01b.jpg?20200429163815

新聞來源連結:

https://hk. ...
是否只限存入單人名hkd儲蓄戶口?銀行未必會提供聯名戶資料俾政府對。

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-4-29 08:55 PM 發表
派錢都慢過人……香港政府好鬼廢!
餓死左錢都未到市民手……🙄
澳門派完了,仲已開始派消費劵。

大家明白點解要炒流而長啦!派4千都比佢搞到一鑊泡,Paul Chan 終於出手,否則今年尾都派唔到呢一萬

即是, 香港派錢就還有兩個月就有一萬蚊收... 而澳門派一萬, 就應該五月內就有... 期待期待...

其實都唔知派嚟做乜,一萬蚊,食幾餐飯都冇咗啦。

引用:
原帖由 Driveffun 於 2020-4-30 12:43 AM 發表
大家明白點解要炒流而長啦!派4千都比佢搞到一鑊泡,Paul Chan 終於出手,否則今年尾都派唔到呢一萬
又將個責任推俾人,劏房波係廢就全世界都知

引用:
原帖由 Driveffun 於 2020-4-30 12:43 AM 發表
派四千蚊是由第三方慈善機構做,派一萬是政府自己做。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]