• 瀏覽: 514,102
  • 回覆: 7,246
  • 追帖: 35
引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-6-20 11:40 發表

港版國安法應該不會在今天表決,為什麼呢?  因為內容太辣,得不到共識?
冇共識就根本不會擺到上會傾
傾得既就一定係全部都同意

熱賣及精選
引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-6-20 12:10 PM 發表

冇共識就根本不會擺到上會傾
傾得既就一定係全部都同意
係,這是中國特色,但為何今天不能表決,有什麼玄機呢?

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-6-20 12:12 發表

表決已經响5月尾人大會議通過

依家做既係執行人大會議既表決,傾好晒,公布出來就得

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-6-20 12:26 PM 發表

表決已經响5月尾人大會議通過

依家做既係執行人大會議既表決,傾好晒,公布出來就得
今天看毒果頭版,話今日極可能出到條文,但好多人都預料七一前就會通過正式實行,希望儘快通過,現在已被反對派全力抹黑中了。

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-6-20 12:12 PM 發表

其實有啲野唔可以在其他帖講 , 只能夠在這帖講 , 好多香港人以為中國政府內部好齊心 , 但我絕不認同 !
所謂江派勢力表面上俾習大掃清但事實上有可能嗎 ?! 真係做到野有可能全部唔用嗎 ? 我相信係有繼續用 ,
即係表面已歸順習大但仍然係祟美恐美的相信點都有 ! 另外紅二代在美國或外地的親人和資產 ?
唔敢講話多但應該真係點都有啲 ! 即係話中央內裡跟美國的利關係和阻力非我地普通人所能理解 !
當然仲有港版國安法實行對其他國家的商貿影響點樣令佢地相信都要傾好多細節 !
所以我信習大真係好大壓力 ! 希望真係主權壓到一切 !

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-6-20 12:50 PM 發表

其實有啲野唔可以在其他帖講 , 只能夠在這帖講 , 好多香港人以為中國政府內部好齊心 , 但我絕不認同 !
所謂江派勢力表面上俾習大掃清但事實上有可能嗎 ?! 真係做到野有可能全部唔用嗎 ? 我相信係有繼續用 ,
即係表面已歸順習大但仍然係祟美恐美的相信點都有 ! 另外紅二代在美國或外地的親人和資產 ?
唔敢講話多但應該真係點都有啲 ! 即係話中央內裡跟美國的利關係和阻力非我地普通人所 ...
我相信國安法點都會出到台,但內容可以有幾辣,可能未達成共識,所以今天不能表決。  不用講中低層,就算是中共高層都有好多利益在美國,千絲萬縷,所以怕最後會退縮,出一個冇牙版。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-6-20 12:46 PM 發表

今天看毒果頭版,話今日極可能出到條文,但好多人都預料七一前就會通過正式實行,希望儘快通過,現在已被反對派全力抹黑中了。
早啲出條文,不用大家段估冇痛苦。

回覆 引用 TOP

如果今天連條文初稿都出唔到,應該有兩方勢力仍在角力中。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-6-20 12:50 發表

唔敢講話多但應該真係點都有啲 ! 即係話中央內裡跟美國的利關係和阻力非我地普通人所 ...
掉返轉,美企在華亦不少資產,老尾搞得官員,同樣中國亦可以 凍結美企資產
到時美企就會搵老特算帳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-6-20 12:05 發表

比條片大家睇下,依家行商場都要小心欄杆,黑暴會去拆鏍絲.分明想有人死.

https://www.youtube.com/watch?v=9mX26d76Elg
那班正福街,拆鏍絲咁陰毒。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-6-20 12:50 發表

一家幾口都有唔同意見,國家咁大,有不同聲音一點都不奇怪。

處理國家事務,習大大的壓力可想而知。

希望國家不同意見係有,但大方向係以國家民族為目標啦!

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-6-20 17:01 發表

一家幾口都有唔同意見,國家咁大,有不同聲音一點都不奇怪。

處理國家事務,習大大的壓力可想而知。

希望國家不同意見係有,但大方向係以國家民族為目標啦! ...
中共黨爭一直都存在。在鄧公時期可能已是一種機制,能者奪魁是符合中華文明的歷史。

閒話一句…般若定實相
引用:
原帖由 @海東青 於 2020-6-20 17:06 發表

中共黨爭一直都存在。在鄧公時期可能已是一種機制,能者奪魁是符合中華文明的歷史。
有能者居之,是對的。
習大大係令我佩服的🙇‍♀️

如果換作我做習大大的工作,可能半日都做唔到,無法擺平各方,最後自己激死左😂

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-6-20 05:19 PM 發表

有能者居之,是對的。

如果換作我做習大大的工作,可能半日都做唔到,無法擺平各方,最後自己激死左😂

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-6-20 17:19 發表

有能者居之,是對的。

習近平當然不簡單
大智若愚

閒話一句…般若定實相

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]